LinkedIn is qua positionering iets anders dan andere social media kanalen. Door op LinkedIn te adverteren, kunt u zich heel duidelijk op verschillende gebieden richten. LinkedIn is vooral zakelijk georiënteerd, dus je kunt je bijvoorbeeld ook richten op specifieke bedrijfsnamen, branches of schaalvergroting in promoties.
Daarnaast kunt u ervoor kiezen om advertenties weer te geven aan verschillende branches, bedrijfsgrootte, functietitel, bedrijfsnaam, vaardigheden en meer!
Daarom kan adverteren op bedrijf (grootte) erg interessant zijn. Grote bijeenkomsten die voorheen niet beschikbaar of moeilijk te bereiken waren, zijn nu gemakkelijk te bereiken. In combinatie met de functietitel bereikt u de doelgroep nauwkeurig!
Een bijzondere mogelijkheid in LinkedIn is om uw doelgroep te vormen op basis van de LinkedIn-groep waartoe het lid behoort. Op deze manier kunt u alle mensen dekken die zich bij een groep hebben aangesloten. Voor bedrijven in specifieke branches kan dit erg interessant zijn.
U kunt ook lid zijn van meerdere groepen, waardoor u de samengestelde doelgroep beter begrijpt. Bij het bepalen van de doelgroep is het belangrijk om duidelijk te zijn over het doel van de advertentie. De doelen van LinkedIn zijn: naamsbekendheid, websitebezoeken, interactie, videoweergave, potentiële klanten, websiteconversies en sollicitanten.
Allereerst is het belangrijk om een goede social mediastrategie te ontwikkelen. Strategie op social media is van essentieel belang: het gaat verder dan het bedenken welke berichten er op een bepaald tijdstip geplaatst moeten worden.
Deze strategie gaat over het inzetten van de juiste kanalen op de meest ideale manier, gericht op de juiste doelgroep. Als een goede social mediastrategie ontbreekt, is het een stuk ingewikkelder om je klanten te bereiken op social media.
Voorkom content-overload! Heb je opeens heel veel inspiratie voor jouw social mediakanalen? Post dan niet alles tegelijk, want wie wat bewaart, heeft wat!
Bovendien kan het door jouw volgers als vervelend worden ervaren en daardoor afhaken. Kwaliteit gaat altijd voor kwantiteit!
Het is handig als je van tevoren een schema maakt waarin je aangeeft wanneer je welke content op social media plaatst, bijvoorbeeld: 3 keer per week een foto op Instagram, 2 posts op Facebook, en dagelijks een Tweet. Houd hierbij wel wat ruimte voor actueel nieuws, zodat je dat eenvoudig kunt toevoegen.
Het is natuurlijk verleidelijk om enkel reclame te maken voor jouw merk of product, maar bedenk dat interactie met je volgers minstens net zo belangrijk is. Creëer dus een band met je volgers.
Je kunt leuke berichten retweeten, reageren op vragen of klachten op Facebook en relevante posts op Instagram liken. Op deze manier voelen klanten zich betrokken bij jouw social media en bij jouw merk. Onderschat het sociale aspect van social media dus niet!