Instagram marketing

Partners:

Instagram marketing

60% van alle Instagram gebruikers zegt nieuwe producten op Instagram te ontdekken en maar liefst 80% volgt een bedrijf op Instagram. Daarnaast gebruiken ze dit social medium om zich te laten inspireren en om nieuwe dingen te ontdekken. Instagram is dé plek om je verhaal visueel te vertellen én te verkopen. 

Met 4,1 miljoen gebruikers in Nederland, waar met name de leeftijdscategorie 15-39 jaar goed vertegenwoordigd is, is Instagram een belangrijk onderdeel van je social advertisingstrategie. Wil je niet alleen je doelgroep inspireren, maar ook verkeer naar je website leiden of conversies realiseren? Instagram Shopping biedt hiervoor bijvoorbeeld tal van mogelijkheden voor e-commerceplatformen. Samen zetten we een sterke strategie op zodat wij goed inspelen op de customer journey van je doelgroep.

De voordelen van Instagram adverteren

check mark
Superspecifieke targetingmogelijkheden
check mark
Vergroot je naamsbekendheid
check mark
Genereer websitebezoekers en conversies
check mark
Bereik je doelgroep met visueel beeldvullende advertenties
check mark
Speel in op actuele gebeurtenissen

Instagram marketing

Plaats gewoon wat foto's, voeg een paar mooie tags toe, en klaar ben je zou je denken? Instagram marketing biedt veel meer mogelijkheden!

Vergelijk het met het bouwen van een website of het ontwerpen van een flyer; je kunt dit ook zelf doen, maar doe je het ook goed? Heb je de resultaten behaald die je voor ogen had? In veel gevallen is het antwoord op deze vraag "nee". Daarom zijn we er om u te helpen!

In uw "bedrijf" kunt u Instagram marketing uitbesteden aan een gepassioneerd team dat het echt begrijpt. Op deze manier verspilt u geen tijd en budget en behaalt u de beste resultaten.

Wees zichtbaar waar jouw doelgroep zich bevindt!

Instagram is momenteel het snelst groeiende social media kanaal onder Nederlandse gebruikers *. Instagram heeft meer dan 4,9 miljoen gebruikers in Nederland, waarvan dagelijks 2,7 miljoen Instagram-accounts actief zijn.

De grootste stijging doet zich voor in de leeftijdsgroep van 20 tot 39 jaar. Net als op Facebook zien we dat iedereen dit social media kanaal kan gebruiken. Van familieleden tot CEO's, van studenten tot grootmoeders.

Net als Facebook heeft Instagram marketing meer dan 28.000 targetingopties op basis van demografische gegevens en interesses, die nauwkeurig de juiste doelgroep kunnen targeten.
koffie

Social media uitbesteden

Wil je meer succes halen uit social media? Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.
instagram marketing

Instagram zakelijk gebruiken voor jouw bedrijf

Door je Instagram-profiel om te zetten naar een zakelijk profiel, kun je gebruik maken van vele mogelijkheden die Instagram heeft te bieden op het gebied van online marketing.

Je kunt bijvoorbeeld verschillende statistieken bekijken om inzicht te krijgen in je volgers en wie worden bereikt met de geposte posts. Nu kunt u uw Instagram-account ook koppelen aan uw Facebook-bedrijfspagina en reclameaccount.

Het is dan mogelijk om te adverteren op de Instagram-tijdlijn en posts in Instagram-verhalen. Op deze manier kunt u uw boodschap aan een breed publiek laten zien.

Vertel een verhaal

Instagram is in 2010 gestart en het is een social media kanaal waar je foto's en video's met elkaar kunt delen. Alleen tekst kan niet worden geplaatst, wel kan je tekst toevoegen op een plaatje en op deze manier ook een tekstbericht plaatsen.

In het begin van Instagram kozen  vooral fotografen en andere creatievelingen voor het social media kanaal, die hun werk konden delen met gelijkgestemden, maar Instagram ontwikkelde zich al snel tot een platform waar je je de buren hun foto’s kon bekijken. Vakantiefoto’s kon je al sneller zien, in plaats van te wachten tot de persoon terug thuis is.

Mensen kijken graag naar foto's, en mensen kijken graag naar het leven van anderen (het wordt ineens makkelijker om naar buren te gluren!). Mensen houden van leuke en intressante verhalen.
koffie

Social media uitbesteden

Wil je meer succes halen uit social media? Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.
instagram zakelijk account uitbesteden

Instagram zakelijk gebruiken voor jouw bedrijf

Door je Instagram-profiel om te zetten naar een zakelijk profiel, kun je gebruik maken van vele mogelijkheden die Instagram heeft te bieden op het gebied van online marketing.

Je kunt bijvoorbeeld verschillende statistieken bekijken om inzicht te krijgen in je volgers en wie worden bereikt met de geposte posts. Nu kunt u uw Instagram-account ook koppelen aan uw Facebook-bedrijfspagina en reclameaccount.

Het is danmogelijk om te adverteren op de Instagram-tijdlijn en posts in Instagram-verhalen. Op deze manier kunt u uw boodschap aan een breed publiek laten zien.

instagram berichten

De manier waarop Instagram-berichten worden opgebouwd is tot vandaag de dag niet veranderd, maar de groei Instagram  heeft de manier veranderd waarop gebruikers inhoud ontvangen.

Als bedrijf moet je een geweldig verhaal vertellen om op te vallen tussen de eindeloze afbeeldingen in de instagramfeed. De toevoeging van Instagram-verhalen maakt het vertellen van unieke verhaal een stuk gemakkelijker.

Deze verhalen bieden gepersonaliseerde kansen voor uw bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld in korte filmpjes en of foto’s laten zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Vind je het moeilijk om op een creatieve manier verhalen te vertellen? Een social media marketing bureau kan je hier verder mee helpen.
instagram uitbesteden

Instagram uitbesteden

Zowel Facebook als Instagram hebben tal van targeting- en optimalisatie-opties. Hoewel het gemakkelijk is om uw bedrijf op deze kanalen te promoten, kost het veel tijd en ervaring om alle advertentiemogelijkheden te begrijpen en te weten welke methode het beste is voor jouw doelen.

Bovendien kost het onderhouden van een Instagram-account tijd en regelmaat, en waarschijnlijk heb je het al druk. Daarom kan een social media bureau jouw helpen om jouw tijd en budget zo efficiënt mogelijk te besteden.

Deze Instagram experts staan voor je klaar!

Wordt het tijd voor een professionele aanpak om uw bedrijf op Instagram te promoten? Wij staan voor je klaar! Volario is een social media bureau dat zich specialiseert in het promoten van het bedrijf op Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn en Snapchat.

We stemmen de doelen met jouw af en bepalen de strategieën en doelstellingen. Ons team bestaat uit creatievelingen, verhalenvertellers, video-experts en conversie-experts en we werken samen om van elke case een succes te maken!
instagram expert

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorelayers