Facebook marketing

Partners:

Facebook Marketing

Facebook is het grootste social media platform ter wereld. Het platform biedt diverse interessante manieren om succesvol uw doelgroep te bereiken. Maar hoe zet u Facebook marketing nu succesvol in om deze doelgroep te bereiken? En hoe haalt u hier het gewenste resultaat uit? Volario is een volledig in Facebook marketing gespecialiseerd bureau, met korte lijnen en dedicated support van Facebook medewerkers om samen met u het beste resultaat te behalen!

De voordelen van adverteren op Facebook

Meer naamsbekendheid en bezoekers
Gericht adverteren op de juiste doelgroep
Volledig inzetbaar in elke stap van de customer journey
facebook doelgroep

Je doelgroep in kaart brengen met Facebook marketing

Evenals bij alle marketingmiddelen is het belangrijk dat je op de juiste wijze jouw doelgroep in kaart brengt.
Facebook biedt diverse mogelijkheden om de doelgroep in kaart te brengen. Je kunt gericht targetten op leeftijd, locatie, geslacht, functie, interesses en nog veel meer.

Vaak wordt gedacht dat Facebook met name geschikt is om consumenten te bereiken. Het social media kanaal biedt echter ook uitstekende opties om het platform in te zetten in een B-2-B omgeving.

Je kunt bijvoorbeeld adverteren op ondernemers, eigenaren of directeuren. Facebook marketing is dus zeker ook erg geschikt om zakelijk in te zetten.

Het grote voordeel van Facebook marketing is dat je interactie hebt met jouw doelgroep.
Via Facebook blijf je dus op de hoogte van waar je doelgroep geïnteresseerd in is en wat hun bezig houdt. Vraag bijvoorbeeld eens wat jouw doelgroep van een nieuwe dienst zou vinden die je op de markt wilt brengen.

Dit levert direct waardevolle informatie op die je kunt gebruiken om jouw nieuwe dienstverlening nog verder te optimaliseren.
Social Media uitbesteden

Facebook content

Wanneer je aan de slag gaat met Facebook marketing is het belangrijk dat je regelmatig berichten plaatst om bij de doelgroep onder de aandacht te komen.

Houd er hierbij altijd rekening mee dat interactie erg belangrijk is en er ook voor zorgt dat jouw berichten een zo hoog mogelijk bereik realiseren. Om erachter te komen welke content jouw doelgroep nu precies aanspreekt zal je verschillende soorten content gewoonweg uit moeten proberen.

Met onze ervaring weten wij inmiddels wat voor soort content aansluit bij verschillende doelgroepen. Echter is het altijd belangrijk om per doelgroep uit te zoeken wat deze personen het meeste aanspreekt.

Wij helpen je graag bij het bedenken, creëren en ontwerpen van content en zorgen ervoor dat content in gezet zal worden om interactie met jouw doelgroep te krijgen op Facebook. Je wilt Facebook marketing natuurlijk graag zo succesvol mogelijk inzetten!

Social Media uitbesteden
facebook content
koffie

Social media uitbesteden

Wil je meer succes halen uit social media? Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.
facebook ads

Facebook adverteren

Door het plaatsen van content kun je op Facebook pagina zal de post bij de doelgroep onder de aandacht komen. Echter is hiermee het bereik beperkt. Je zult slechts te zien zijn door de personen die jouw Facebook pagina al geliked hebben. Wil je jouw doelgroep op Facebook uitbreiden dan zal je moeten adverteren.

Adverteren op Facebook is in veel gevallen niet eenvoudig en er is de nodige kennis nodig om deze advertenties op een goede manier in te zetten. Vooral het verschil in budget is vaak direct terug te herleiden aan de kennis die bij de adverteerder aanwezig is.

Wanneer je een advertentie op de juiste manier inzet kan dit zomaar tientallen euro’s per maand schelen!
Wil je met Facebook marketing aan de slag en hierbij gerichte advertentiecampagnes inzetten?

Hier zijn diverse mogelijkheden voor. Over het algemeen geldt hoe slimmer je advertenties inzet hoe minder budget je kwijt bent voor het gewenste resultaat. Met onze ervaring bekijken wij welke opties voor jou het meeste rendement zullen opleveren.

Tevens is het van belang dat ook wij deze advertentiecampagnes steeds weer blijven optimaliseren. De mogelijkheden om te adverteren blijven natuurlijk steeds veranderen en hier zal op een slimme manier mee om gegaan moeten worden.
Social Media uitbesteden

Zorg voor een goede social mediastrategie

Allereerst is het belangrijk om een goede social mediastrategie te ontwikkelen. Strategie op social media is van essentieel belang: het gaat verder dan het bedenken welke berichten er op een bepaald tijdstip geplaatst moeten worden.

Deze strategie gaat over het inzetten van de juiste kanalen op de meest ideale manier, gericht op de juiste doelgroep. Als een goede social mediastrategie ontbreekt, is het een stuk ingewikkelder om je klanten te bereiken op social media.

Social Media uitbesteden
facebook social media strategie
koffie

Social media uitbesteden

Wil je meer succes halen uit social media? Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.
Facebook relevante volgers

Zorg voor relevante volgers

Je denkt misschien dat duizenden volgers en likes helpen om jouw bedrijf online op de kaart te zetten, maar let op! Uiteraard helpen deze volgers om jouw merk een online boost te geven, maar er zijn veel ‘nepaccounts’.
Deze accounts verwijzen je naar een website waar je volgers kunt kopen. Trap dus niet in deze val! Belangrijker is om ‘echte’ volgers te genereren, dus volgers die binnen jouw doelgroep vallen.

Vergeet niet om op je website te verwijzen naar jouw social mediaprofielen! Daarnaast kun je interactie creëren door posts te liken en potentiële klanten te volgen. Je zult merken dat je op deze manier potentiële klanten via social media bereikt.
Social Media uitbesteden

Hou het simpel!

Door een duidelijke gebruikersnaam te kiezen en één account per medium aan te maken, zorg je ervoor dat jouw bedrijf gemakkelijk te vinden is. Verder willen we je iets vertellen over het gebruik van hashtags.

Er is geen twijfel over mogelijk dat het gebruik van de juiste hashtags op social mediaplatformen helpt om je zichtbaarheid te vergroten, maar gebruik hashtags wel met mate! Een #tweet #met #te #veel #hashtags wordt al snel als irritant ervaren door volgers. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Facebook hou het simpel
koffie

Social media uitbesteden

Wil je meer succes halen uit social media? Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.
facebook plan je content

Plan je content vooruit

Voorkom content-overload! Heb je opeens heel veel inspiratie voor jouw social mediakanalen? Post dan niet alles tegelijk, want wie wat bewaart, heeft wat!
Bovendien kan het door jouw volgers als vervelend worden ervaren en daardoor afhaken. Kwaliteit gaat altijd voor kwantiteit!

Het is handig als je van tevoren een schema maakt waarin je aangeeft wanneer je welke content op social media plaatst, bijvoorbeeld: 3 keer per week een foto op Instagram, 2 posts op Facebook, en dagelijks een Tweet. Houd hierbij wel wat ruimte voor actueel nieuws, zodat je dat eenvoudig kunt toevoegen.
Social Media uitbesteden

Lees je teksten goed na

Het lijkt misschien logisch dat je foutloze berichte moet plaatsen; een spel- of typefout in je Tweet of Facebookpost komt slordig over.

Controleer altijd je teksten op spelling en grammatica, of laat iemand anders het een keer doorlezen. Twee paar ogen zien tenslotte meer dan een! Foutloze berichten zorgen ervoor dat jouw bedrijf professioneel overkomt.

Social Media uitbesteden
Facebook lees je teskt na
Facebook zoek interactie

Zoek interactie op met je volgers

Het is natuurlijk verleidelijk om enkel reclame te maken voor jouw merk of product, maar bedenk dat interactie met je volgers minstens net zo belangrijk is. Creëer dus een band met je volgers.

Je kunt leuke berichten retweeten, reageren op vragen of klachten op Facebook en relevante posts op Instagram liken. Op deze manier voelen klanten zich betrokken bij jouw social media en bij jouw merk. Onderschat het sociale aspect van social media dus niet!
Social Media uitbesteden

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorelayers