Adverteren op Pinterest

Partners:

Adverteren op Pinterest

Adverteren op Pinterest . Het duurde "langer dan verwacht", maar op het nog steeds groeiende inspiratieplatform kunnen we nog steeds van het Nederlandse startblok af.

 Bekende bedrijven als IKEA, decoratieve doe-het-zelfzaak Karwei, gourmetplatform Allerhande en modemerk Scotch & Soda hebben allemaal tests uitgevoerd en de resultaten zijn bemoedigend. Het platform is op 4 april 2019 open voor alle adverteerders.

Ook het dagelijkse gebruik van Pinterest blijft groeien. Vorig jaar gebruikten 587.000 Nederlanders dagelijks Pinterest, vergeleken met 734.000 in 2020. Gebruikers die op zoek zijn naar inspiratie. Of het nu gaat om decoratie, kleding, reizen, recepten, technische producten, kunstwerken of doe-het-zelf-ideeën.

Daarnaast zien ze het platform als een belangrijke informatiebron bij het nemen van aankoopbeslissingen.

De voordelen van adverteren op Pinterest

Speel in op visuele zoekopdrachten
check mark
Bereik gebruikers met een specifieke doel
check mark
Hoger in de zoekresultaten

Wat wil je bereiken 
met Pinterest advertising?

Meer dan 97% van de Pinterest-zoekopdrachten zijn niet merk gerelateerd, daarom is het zo interessant om te in te haken op de "zien en denken" -fase. 

Gebruik Pinterest om naamsbekendheid op te bouwen, verkeer naar jouw site te leiden en videoweergaven te krijgen. Kiest u voor merkbekendheid of videoweergaven op basis van Cost-per-mile of wil je liever meer verkeer en app-installaties realiseren op basis van kosten per klik? 
Social Media uitbesteden
pinterest adverteren
pinterest doelgroep

Welke doelgroep wil je bereiken met adverteren op Pinterest?

We laten je gesponsorde pin zien aan mensen met specifieke interesses, zoals interieurdecoratie, reizen of bepaalde recepten, zodra ze ernaar zoeken in hun feed. 

Met Pinterest advertenties bereiken we ook mensen die bepaald zoekgedrag vertonen en zich op zoektermen richten.

Daarnaast (her) activeren wij mensen die op jouw site zijn geweest of targeten we mensen vanuit jouw klantgegevens. 
Sparren met Volario
koffie

Social media uitbesteden

Wil je meer succes halen uit social media? Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Verschillende formats voor uiteenlopende doeleinden

Er zijn verschillende Pinterest-formats, afhankelijk van je doel (en): gesponsorde pins, gesponsorde video's, gesponsorde carrousels en gesponsorde app pins. 

Alle formaten sluiten naadloos aan op de gebruikersfeed, maar ze verschillen in de manier waarop product- of merkinformatie wordt overgebracht.
Sparren met Volario
pinterest ad formats
pinterest ad analytics

Meetbare resultaten

Door een Pinterest-tag te plaatsen, kunnen we mensen volgen die jouw site hebben bezocht na interactie met jouw gesponsorde pin. Zo meten we het succes van de campagne, inclusief de ROI van je ad-budget.
Sparren met Volario

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorelayers