volario favicon
A tagline

Social media marketing

Van SEO tot SEA, van Adverteren op LinkedIn tot Content creatie…
[wpforms id="65"]
Onze online partners

Social media marketing

Social advertising is de perfecte manier om het beste uit je budget te halen. We targeten supergericht op de demografie, geografie en interesses van jouw doelgroep(en). En die data gebruiken we dan weer om soortgelijke mensen te vinden en je bereik steeds verder uit te breiden. Ook schroeven we met retargeting jouw conversiepercentage omhoog. Kortom: adverteren via social media is ontzettend interessant.

De voordelen van social media marketing

Meer naamsbekendheid, leads en bezoekers
Gericht adverteren op de juiste doelgroep
Volledig inzetbaar in elke stap van de customer journey

SEO diensten


Social media en content

De verschillende social media kanalen zijn ideaal om jouw content onder de aandacht te brengen. Steeds meer bedrijven realiseren zich dat content erg belangrijk is voor hun zoekmachineoptimalisatie.
Door goed gebruik te maken van je contentmarketing en je plan naadloos te koppelen aan social media, dan ben je direct zichtbaar als (potentiële) klanten naar je op zoek zijn.
Er komen steeds meer social media kanalen bij. En dat is een voordeel. Dit betekent dat je in het marketingplan een gedegen selectie kunt maken van wat je presenteert en welke kanalen je bewust niet gebruikt.

Belangrijke kanalen zijn onder andere

Facebook

Met meer dan tien miljoen gebruikers is Facebook het grootste social media kanaal van Nederland. Je weet dus meteen waarom dit kanaal essentieel is voor jouw social media marketingstrategie.
Als bedrijf maak je eenvoudig een Facebook-account aan en heb je er binnen enkele minuten een. Als je berichten op Facebook wilt plaatsen, kun je kiezen voor een onbetaald bericht en een betaald bericht. Dit betaalde bericht wordt ook wel een gesponsord bericht genoemd.
Volgers op een persoonlijk account worden vrienden genoemd en volgers op een bedrijfspagina worden likes genoemd. Facebook biedt veel mogelijkheden. Om op deze manier succesvol aan de slag te gaan met Facebook-advertenties, heb je veel targeting-opties en kun je je berichten heel gericht op je doelgroep krijgen.

LinkedIn

LinkedIn heeft bijna 4,5 miljoen gebruikers in Nederland en is daarmee een belangrijk social media kanaal. LinkedIn is primair gericht op de zakelijke markt en heeft persoonlijke en zakelijke pagina's.
Op persoonlijke pagina's kun je jouw eigen bedrijfspagina aanmaken en de certificaten en opleidingen uploaden die je hebt ontvangen. 
Je zoekt potentiële werkgevers of geeft aan dat je op zoek bent naar een baan. Als bedrijf kun je alledaagse berichten publiceren die je ook op andere social media kanalen publiceert. Je hebt ook de mogelijkheid om LinkedIn op de markt te brengen.
Er zijn veel verschillende vormen van adverteren binnen LinkedIn. Bedrijven zien LinkedIn als een duurdere marketingtool. Maar als je je doelgroep zorgvuldig selecteert en associeert met een duidelijke boodschap, kun je heel succesvol zijn met LinkedIn
Mensen kunnen een interesse of een reactie achterlaten op je post. Deze interesse is te vergelijken met een vergelijkbare interesse op Facebook. Hoe meer interactie, hoe groter het bereik van dit bericht. Dit bereik kan ook worden vergroot door de post op de markt te brengen in de vorm van een gesponsorde post

Twitter

Instagram is een snelgroeiend social media kanaal en heeft meer dan 4 miljoen gebruikers in Nederland. Het kanaal wordt voornamelijk gebruikt door jongeren en bedrijven.
Bedrijven gebruiken Instagram om naamsbekendheid te creëren. Instagram wordt voornamelijk gebruikt voor het plaatsen van foto's / video's. Zegt over de foto Dit maakt het belangrijk om foto's te plaatsen die boeiende Instagram-advertenties zijn, zodat je jouw doelgroep kunt bereiken met een gesponsorde update.
Om dit te doen, kun je een verhaal-advertentie of een gewone advertentie maken die op de tijdlijn van jouw doelgroep wordt geplaatst.

YouTube

Met meer dan acht miljoen gebruikers is YouTube het op een na meest gebruikte socialemediakanaal. YouTube wordt gebruikt om video's te plaatsen en wordt door bedrijven gebruikt om naamsbekendheid te creëren.
JE kunt YouTube als bedrijf gebruiken om video's op te zetten die via de website zijn gelinkt. YouTube-video's met veel waarde om te bezoeken gaan viraal en bereiken een groot publiek. Zo bereik je gratis een grote groep mensen en creëer je een grote naamsbekendheid.
Daarnaast kun je ook veel mensen bereiken door advertenties op YouTube weer te geven.

Snapchat

Een veel vergeten marketingtool en socialemediakanaal is Snapchat. Snapchat is een sociaal medium waar je elkaar "snaps" kunt sturen die maar een paar seconden beschikbaar zijn.
Daarna zullen de vrijgegeven updates weer verdwijnen.  Dit social media kanaal wordt vaak ten onrechte afgeschreven door bedrijven. Terwijl je met Snapchat hele specifieke targeting kunt gebruiken en meteen beginnen met het promoten op Snapchat.
En ja, de doelgroep is jong, maar er is een duidelijke verschuiving naar de iets oudere doelgroep die het sociale medium gebruikt. Je kunt ook heel gemakkelijk kiezen wie jij en ik niet willen bereiken. Als jouw doelgroep een bepaalde leeftijd heeft, zullen ze nooit jonger zijn dan het doel dat u heeft gesteld.

Voordelen van social media marketing


Organisaties die nieuw zijn op het gebied van social media marketing, denken misschien: "Wat is het voordeel van marketing ten opzichte van social media?" Daarom zetten we hieronder negen voordelen van social media marketing voor jouw bedrijf op een rij.

Targeting

Bij het maken van een campagne is het erg belangrijk om de juiste doelgroep te kiezen. Je kunt deze doelgroep handmatig instellen op een specifieke doelgroep.
Als u zich niet op een specifieke doelgroep richt, is dat een schande voor uw budget. Op Facebook kun je bijvoorbeeld verschillende categorieën aanspreken, bijv. leeftijd, geslacht, interesses, functie en demografie. Je kunt zich richten per stad maar ook over het hele land. Het is belangrijk dat je ook de taal kiest, het is bijvoorbeeld zonde om naar Duitsland te streven als je baan niet in het Duits is.

Budget vaststellen

Het is altijd fijn om van tevoren te weten hoeveel geld je uitgeeft aan een campagne. U kunt dus een maximaal budget instellen. U kunt dit budget per dag instellen of voor een bepaalde periode met een doorlooptijd. in gedachten hebben

Inzichtelijke resultaten

De marketing die je doet via de verschillende social media kanalen is duidelijk zichtbaar. Als u bijvoorbeeld een advertentie op Facebook plaatst, ziet u mogelijk andere gegevens.

U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel mensen uw bericht hebben bereikt en hoeveel mensen op een link hebben geklikt. Zie ook duidelijk hoeveel u klikt of een bezichtiging kost

Marketing via social media is relatief goedkoop

Berichten waarvoor u geen betaalde advertenties gebruikt, zijn natuurlijk gratis, dus u kunt ze gratis bereiken. Betaalde berichten zijn echter ook relatief goedkoop in vergelijking met andere marketingtools.
Dit komt vooral door de specifieke targeting, wat betekent dat je direct reageert op je doelgroep. Als u zich vaak grotendeels buiten uw doelgroep bevindt, zijn advertenties op sociale media zo waardevol.

Gebruik een A/B test voor jouw social media marketing

Met een A / B-test maakt u twee verschillende versies van uw campagne. Deze campagnes zijn tegelijkertijd live en bezoekers zien een van de twee versies.

Nadat deze versies een tijdje live zijn geweest, kunt u de resultaten analyseren. Aan de andere kant kan deze versie volledig beschikbaar worden gemaakt. Op deze manier kunt u duidelijk analyseren hoe uw doelgroep wordt getriggerd

Simpel in gebruik

Veel mensen denken dat het gebruik van sociale media moeilijk is. Dit is zeker niet het geval, aangezien ze heel gemakkelijk te gebruiken zijn.
Het gebruik van sociale media ads is veel gemakkelijker, vooral in vergelijking met advertentiekanalen zoals AdWords. allemaal laag

Aanpassen wanneer je wilt

Wanneer u een advertentie op AdWords plaatst, kan een typefout of link veel geld kosten. Aanpassing kan lang duren.

Het voordeel van social media marketing is dat u uw boodschap op elk moment kunt aanpassen. Dit betekent dat een fout niet meteen erg schadelijk is en dat u de fout direct kunt corrigeren.

Interactie

Een gemeenschappelijk doel van posts op sociale media is om zoveel mogelijk bereik te creëren. Dit bereik wordt groter wanneer Facebook-gebruikers interactie hebben met uw berichten.

Je kunt dit doen door je bericht leuk te vinden of een reactie achter te laten. U moet er dus voor zorgen dat uw bericht waarde toevoegt, zodat gebruikers met het bericht kunnen communiceren. Hierdoor heb je een ruim aanbod waar je niet voor hoeft te betalen

Snelheid van social media

Wanneer een bericht op sociale media wordt gepubliceerd, zullen gebruikers dat bericht snel zien. Als dat bericht waarde creëert voor bezoekers, hebben die bezoekers de neiging om snel te reageren.

Wanneer bezoekers zien dat veel andere (bekende) mensen een bericht leuk vinden, is de kans groter dat ze zelf reageren. Op deze manier begint de bal te rollen en ontstaat er snel een grote afstand

Voordelen van social media marketing


Organisaties die nieuw zijn op het gebied van social media marketing, denken misschien: "Wat is het voordeel van marketing ten opzichte van social media?" Daarom zetten we hieronder negen voordelen van social media marketing voor jouw bedrijf op een rij.

Iedereen kan alles plaatsen op social media

Social media staat open voor iedereen, dus iedereen kan erop zetten wat hij wil. Dit kan ook nieuws vrijgeven dat schadelijk is voor uw bedrijf.

Dit kan bijvoorbeeld een negatieve reactie zijn op uw product of dienst. Gebruikers kunnen ook slechte opmerkingen achterlaten op uw pagina. U kunt deze tekortkoming redelijkerwijs goedmaken door op deze opmerkingen en berichten te reageren en het probleem op te lossen.

Social media marketing kost veel tijd

Sociale mediakanalen kunnen binnen enkele minuten worden opgezet. Het kan echter soms jaren duren om met succes een account aan te maken.

Veel volgers krijgen is een bijzonder moeilijke taak. Het is belangrijk om de hoop niet op te geven en elke dag te blijven posten. Het opzetten van deze berichten kost zeker tijd, maar het is een waardevolle investering.

Media verspreidt zich snel

Ik hoor je mening: is dit niet een voordeel van socialemediamarketing? Dit is waar, maar het is ook nadelig. Via sociale media kan nieuws zich snel door het netwerk verspreiden, dit wordt het sneeuwbaleffect genoemd.

Het voordeel hiervan is natuurlijk dat het uw bedrijf veel invloed en naamsbekendheid kan geven. Dit sneeuwbaleffect kan echter ook voortkomen uit negatieve berichten over uw bedrijf. Als gevolg hiervan zien veel gebruikers de slechte ervaring van uw bedrijf.

Social media marketing tips


Organisaties die nieuw zijn op het gebied van social media marketing, denken misschien: "Wat is het voordeel van marketing ten opzichte van social media?" Daarom zetten we hieronder negen voordelen van social media marketing voor jouw bedrijf op een rij.

Focus op de relevante social media kanalen

Het is zeker belangrijk om een belangrijke rol te spelen op verschillende social media kanalen. Maar het is belangrijk om alleen kanalen te gebruiken die relevant zijn voor uw bedrijf.

Dit betekent dat je de doelgroep moet kunnen bereiken via social media kanalen. Daarom is het belangrijk om deze doelgroep voor ogen te houden. Als u deze functie niet heeft en niet weet hoe u dit moet doen, neem dan contact met ons op.

Plan je berichten

Een groot voordeel van de meeste social media kanalen is dat je berichten kunt ordenen. Dit betekent dat u vooraf berichten kunt instellen en deze vervolgens kunt posten.

U kunt de datum en tijd kiezen waarop dit bericht online is. Hierdoor kun je van tevoren een heel social media plan maken met meerdere berichten.

Plaats de berichten op de goede tijd

Omdat u nu weet dat u een bericht kunt plannen, is het ook belangrijk om te weten wanneer u een bericht moet plannen. Veel mensen hebben er niet over nagedacht, maar de releasetijd kan de dekking beïnvloeden.

Is uw doelgroep vooral 's nachts online actief? Zorg er dan voor dat u het bericht 's nachts publiceert. Het is echter beter om deze waarde te wijzigen in plaats van alle berichten tegelijkertijd te publiceren.

Kijk naar de concurrentie

U hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Soms is het goed om naar uw concurrenten te kijken. Hoe gebruiken concurrenten hun socialemediamarketing?

Het is leuk om te zien welke berichten hoog scoren en welke berichten laag scoren. Zo zet je social media marketing effectief in en zorg je voor interactie met gebruikers.

Reageer op reacties

Wanneer gebruikers van sociale media op uw bericht reageren, helpt dit de dekking te vergroten. Als u de gebruiker beantwoordt, ontstaat er discussie en zullen meer mensen op het bericht reageren. Dit kan de scope vergroten zonder dat je hier veel voor hoeft te doen.

Ook is het belangrijk om met negatieve reacties en ervaringen om te gaan. Door op dit probleem te reageren, zien andere gebruikers dat uw bedrijf het probleem probeert op te lossen en betrouwbaar is.

Hoe ziet een goed social media bericht eruit?


Behalve algemene tips, draait dit allemaal uiteindelijk om de boodschap zelf. Maar hoe maak je de perfecte boodschap voor social media? Wil je zoveel mogelijk bereik creëren, let dan op de volgende vijf punten.

Zorg ervoor dat jouw bericht waarde creëert voor jouw volgers

Zinloze informatie zonder relevante informatie of entertainment zal niemand aantrekken. Als gevolg hiervan wordt er geen interactie op het bericht gecreëerd en maakt u geen engagement.

Gebruik beeldmateriaal

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley.

Zorg dat het beeldmateriaal kwalitatief goed is

Voor uw bericht is de kwaliteit van de afbeelding of video erg belangrijk, dit is erg belangrijk. Wazige focus en wazige beelden kunnen leiden tot verminderde interactie en vertrouwen tussen volgers.

Zorg er ook voor dat je afbeelding de juiste maat heeft, die verschilt per social media kanaal. Zorg ervoor dat u deze afmetingen kent en pas de afbeelding van elk kanaal dienovereenkomstig aan. Zorg er daarnaast voor dat dit beeldmateriaal ook op mobiele apparaten goed te zien is.

Voeg een link toe aan je berichten

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley.

Zorg voor een goede lengte

Internetgebruikers zijn ongerust, en dat geldt ook voor gebruikers op verschillende sociale mediakanalen. Wanneer u een bericht met grote tekst publiceert, is de kans kleiner dat gebruikers het bericht lezen. Zorg er dus voor dat u uw bericht kort en krachtig houdt en de belangrijkste inhoud opneemt.

Onze ervaring leert dat veel bedrijven zich aanmelden op alle bekende kanalen, maar daarna niets doen. Dit is niet alleen tijdverspilling, maar ook tijdverspilling om je te registreren en er dan niets aan te doen. Bovendien kan het uw bedrijf schaden.

Je zult niet het eerste bedrijf zijn dat nooit vragen op sociale media beantwoordt omdat je ze niet hebt ontvangen. Kies daarom bewust de kanalen die u nodig heeft en geschikt is voor uw bedrijf. Verkoopt u bijvoorbeeld technische machines, dan is het gebruik van de "jeugdkanaal" -techniek onlogisch voor uw bedrijf.

Webcare via social media

Gebruikers van sociale media worden steeds bekwamer. Als ze helemaal weg zijn van jouw diensten en / of producten, maar ook als ze niet blij met je zijn kunnen ze een negatieve reactie achter laten. Een mooi vormgegeven Facebook-remarketing campagne kan helemaal fout gaan als je onvoorbereid bent op de inkomende reacties.

We denken vaak dat je alleen moet reageren op negatieve berichten, maar bij webcare is het net zo belangrijk om je abonnees en volgers te bedanken als ze een bericht van jou delen, zo verhoog je de engagement van je bedrijf. Social media zijn interactieve kanalen. Als je simpelweg alleen berichten of foto's post en niet reageert op de reacties die daarop binnekomen dan betekent dat u niet de kanalen gebruikt waarvoor het kan worden gebruikt.

Nu kun je zelf alle kanalen monitoren of je maakt gebruik van social media marketing tools. Tools als Coosto of Hootsuite zijn heel eenvoudig in te stellen, zodat je nooit meer een post op social media hoeft te missen.

Weet je social media doelgroep

Voordat u sociale media in een marketingplan opneemt, is het belangrijk om de doelgroep te begrijpen. Verkoop je sneakers in een online winkel? Dan zijn Instagram- en Pinterest-kanalen erg handig.

Er zitten veel jongeren op deze social media kanalen, doordat er veel foto's en beelden op deze kanalen zijn , spreek je de jongeren veel makkelijker aan en laat je alles aan hun verbeelding over waarom het de laatste trend is om deze sneakers te halen. Verkoop je rollators dan zijn deze kanalen minder relevant, maar dan is bijvoorbeeld Facebook een goed te gebruiken social medium.

Elk social media kanaal heeft zijn eigen gebruikersgroep. Door uw doelgroep te begrijpen, kunt u sociale media beter en effectiever gebruiken.

Social media adverteren

De meest gebruikte sociale mediaplatformen hebben hun eigen analysetools. Hierdoor kunnen bedrijven de berichten zelf bekijken, het slagingspercentage zien en het aantal mensen dat aan uw bericht is gekoppeld. YouTube wordt een social media kanaal genoemd, maar het is ook een zeer belangrijke zoekmachine. 

Door op YouTube te adverteren, kunt u mensen aantrekken die u wilt aantrekken. Door ook dit account aan je Google Analytics account te koppelen, krijg je direct inzicht in alles. Met Facebook kun je ook direct adverteren op Instagram. Om op Instagram te adverteren, koppel je eenvoudig je account. Meer informatie over adverteren via social media.

Waarom zou ik social media inzetten voor mijn bedrijf?

Dit is een veelvoorkomende vraag bij Volario. Je bent accountant, verkoopt online via e-commerce of een B2B. Social media is geschikt voor elk bedrijf. Benieuwd wat voor soort sociale media je kunt gebruiken in marketing? Wij bespreken graag met u diverse mogelijkheden.

Aan de slag met social media marketing?

Wilt u weten of u via social media marketing meer omzet, potentiële klanten en naamsbekendheid kunt genereren? Of ben je benieuwd of de huidige strategie werkt, of dat deze beter uitbesteed kan worden om tot betere resultaten te komen?

Met de gratis SMM Audit brengen wij kansen en verbeterpunten voor uw bedrijf in kaart.

Starten met social media marketing ?

Wat voor het ene bedrijf werkt, geldt niet voor een ander bedrijf. Met de gratis SMM-Audit zoeken we naar de beste methode voor uw bedrijf. Wij kunnen u voorzien van strategisch marketing advies. 

We helpen het bedrijf te groeien door onze digitale marketing specialisme. Denk hierbij aan het brengen van meer potentiële klanten, omzet en naamsbekendheid. Vraag vandaag nog de SMM-Audit aan.

Meer bezoekers en leads genereren door SEO

Volario brengt de focus als eerst voor het genereren van meer bezoekers. Wij gaan aan de slag voor U om de website bovenaan in de organische zoekresultaten van Google te krijgen. Ons digitaal marketing bureau is gespecialiseerd in SEO en SEA, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dankzij zoekmachine optimalisatie is uw website up to date om makkelijk gevonden te worden door de spiders van zoekmachines als Google en Bing. 

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op
databasestorelayers