Social Media Marketing

Partners:

Social media marketing

Social advertising is de perfecte manier om het beste uit je budget te halen. We targeten supergericht op de demografie, geografie en interesses van jouw doelgroep(en). En die data gebruiken we dan weer om soortgelijke mensen te vinden en je bereik steeds verder uit te breiden. Ook schroeven we met retargeting jouw conversiepercentage omhoog. Kortom: adverteren via social media is ontzettend interessant.

De voordelen van social media marketing

check mark
Meer naamsbekendheid, leads en bezoekers
check mark
Gericht adverteren op de juiste doelgroep
check mark
Volledig inzetbaar in elke stap van de customer journey
social media content

Social media en content

De verschillende social media kanalen zijn ideaal om jouw content onder de aandacht te brengen. Steeds meer bedrijven realiseren zich dat content erg belangrijk is voor hun zoekmachineoptimalisatie.

Door goed gebruik te maken van je contentmarketing en je plan naadloos te koppelen aan social media, dan ben je direct zichtbaar als (potentiële) klanten naar je op zoek zijn.

Er komen steeds meer social media kanalen bij. En dat is een voordeel. Dit betekent dat je in het marketingplan een gedegen selectie kunt maken van wat je presenteert en welke kanalen je bewust niet gebruikt.
Social Media uitbesteden

Facebook

Met meer dan tien miljoen gebruikers is Facebook het grootste social media kanaal van Nederland. Je weet dus meteen waarom dit kanaal essentieel is voor jouw social media marketingstrategie.

Als bedrijf maak je eenvoudig een Facebook-account aan en heb je er binnen enkele minuten een. Als je berichten op Facebook wilt plaatsen, kun je kiezen voor een onbetaald bericht en een betaald bericht. Dit betaalde bericht wordt ook wel een gesponsord bericht genoemd.

Volgers op een persoonlijk account worden vrienden genoemd en volgers op een bedrijfspagina worden likes genoemd. Facebook biedt veel mogelijkheden. Om op deze manier succesvol aan de slag te gaan met Facebook-advertenties, heb je veel targeting-opties en kun je je berichten heel gericht op je doelgroep krijgen.
Social Media uitbesteden
facebook
linkedin

LinkedIn

LinkedIn heeft bijna 4,5 miljoen gebruikers in Nederland en is daarmee een belangrijk social media kanaal. LinkedIn is primair gericht op de zakelijke markt en heeft persoonlijke en zakelijke pagina's.
Op persoonlijke pagina's kun je jouw eigen bedrijfspagina aanmaken en de certificaten en opleidingen uploaden die je hebt ontvangen. 

Je zoekt potentiële werkgevers of geeft aan dat je op zoek bent naar een baan. Als bedrijf kun je alledaagse berichten publiceren die je ook op andere social media kanalen publiceert. Je hebt ook de mogelijkheid om LinkedIn op de markt te brengen.

Er zijn veel verschillende vormen van adverteren binnen LinkedIn. Bedrijven zien LinkedIn als een duurdere marketingtool. Maar als je je doelgroep zorgvuldig selecteert en associeert met een duidelijke boodschap, kun je heel succesvol zijn met LinkedIn.

Mensen kunnen een interesse of een reactie achterlaten op je post. Deze interesse is te vergelijken met een vergelijkbare interesse op Facebook. Hoe meer interactie, hoe groter het bereik van dit bericht. Dit bereik kan ook worden vergroot dormiddel van LinkedIn Adverteren door de post op de markt te brengen in de vorm van een gesponsorde post.
Social Media uitbesteden
koffie

Social media uitbesteden

Wil je meer succes halen uit social media? Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Instagram

Instagram is een snelgroeiend social media kanaal en heeft meer dan 4 miljoen gebruikers in Nederland. Het kanaal wordt voornamelijk gebruikt door jongeren en bedrijven.

Bedrijven gebruiken Instagram om naamsbekendheid te creëren. Instagram wordt voornamelijk gebruikt voor het plaatsen van foto's / video's. Zegt over de foto Dit maakt het belangrijk om foto's te plaatsen die boeiende Instagram-advertenties zijn, zodat je jouw doelgroep kunt bereiken met een gesponsorde update.

Om dit te doen, kun je een verhaal-advertentie of een gewone advertentie maken die op de tijdlijn van jouw doelgroep wordt geplaatst.
Social Media uitbesteden
twitter formats
youtube

Youtube

Met meer dan acht miljoen gebruikers is YouTube het op een na meest gebruikte socialemediakanaal. YouTube wordt gebruikt om video's te plaatsen en wordt door bedrijven gebruikt om naamsbekendheid te creëren.

Je kunt YouTube als bedrijf gebruiken om video's op te zetten die via de website zijn gelinkt. YouTube-video's met veel waarde om te bezoeken gaan viraal en bereiken een groot publiek. Zo bereik je gratis een grote groep mensen en creëer je een grote naamsbekendheid.
Daarnaast kun je ook veel mensen bereiken door advertenties op YouTube weer te geven.
Social Media uitbesteden

Snapchat

Een veel vergeten marketingtool en socialemediakanaal is Snapchat. Snapchat is een sociaal medium waar je elkaar "snaps" kunt sturen die maar een paar seconden beschikbaar zijn.

Daarna zullen de vrijgegeven updates weer verdwijnen.  Dit social media kanaal wordt vaak ten onrechte afgeschreven door bedrijven. Terwijl je met Snapchat hele specifieke targeting kunt gebruiken en meteen beginnen met het promoten op Snapchat.

En ja, de doelgroep is jong, maar er is een duidelijke verschuiving naar de iets oudere doelgroep die het sociale medium gebruikt. Je kunt ook heel gemakkelijk kiezen wie jij en ik niet willen bereiken. Als jouw doelgroep een bepaalde leeftijd heeft, zullen ze nooit jonger zijn dan het doel dat u heeft gesteld. Adverteren op Snapchat is ook heel toegankelijk.
Social Media uitbesteden
snapchat
koffie

Social media uitbesteden

Wil je meer succes halen uit social media? Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

De voordelen van Social media


Organisaties die nieuw zijn op het gebied van social media marketing, denken misschien: "Wat is het voordeel van marketing ten opzichte van social media?" Daarom zetten we hieronder negen voordelen van social media marketing voor jouw bedrijf op een rij.
targeting

Targeting

Bij het maken van een campagne is het erg belangrijk om de juiste doelgroep te kiezen. Je kunt deze doelgroep handmatig instellen op een specifieke doelgroep.

Als u zich niet op een specifieke doelgroep richt, is dat een schande voor uw budget. Op Facebook kun je bijvoorbeeld verschillende categorieën aanspreken, bijv. leeftijd, geslacht, interesses, functie en demografie. Je kunt zich richten per stad maar ook over het hele land. Het is belangrijk dat je ook de taal kiest, het is bijvoorbeeld zonde om naar Duitsland te streven als je baan niet in het Duits is.
Social Media uitbesteden

Budget vaststellen

Het is altijd fijn om van tevoren te weten hoeveel geld je uitgeeft aan een campagne. U kunt dus een maximaal budget instellen. U kunt dit budget per dag instellen of voor een bepaalde periode met een doorlooptijd. in gedachten hebben

Social Media uitbesteden
budget
inzichtelijke resultaten

Inzichtelijke resultaten

De marketing die je doet via de verschillende social media kanalen is duidelijk zichtbaar. Als u bijvoorbeeld een advertentie op Facebook plaatst, ziet u mogelijk andere gegevens.

U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel mensen uw bericht hebben bereikt en hoeveel mensen op een link hebben geklikt. Zie ook duidelijk hoeveel u klikt of een bezichtiging kost
Social Media uitbesteden

Marketing via social media is relatief goedkoop

Berichten waarvoor u geen betaalde advertenties gebruikt, zijn natuurlijk gratis, dus u kunt ze gratis bereiken. Betaalde berichten zijn echter ook relatief goedkoop in vergelijking met andere marketingtools.

Dit komt vooral door de specifieke targeting, wat betekent dat je direct reageert op je doelgroep. Als u zich vaak grotendeels buiten uw doelgroep bevindt, zijn advertenties op sociale media zo waardevol.

Social Media uitbesteden
relatief goedkoop
koffie

Social media uitbesteden

Wil je meer succes halen uit social media? Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.
a b testen

Gebruik een A/B test voor jouw social media marketing

Met een A / B-test maakt u twee verschillende versies van uw campagne. Deze campagnes zijn tegelijkertijd live en bezoekers zien een van de twee versies.

Nadat deze versies een tijdje live zijn geweest, kunt u de resultaten analyseren. Aan de andere kant kan deze versie volledig beschikbaar worden gemaakt. Op deze manier kunt u duidelijk analyseren hoe uw doelgroep wordt getriggerd
Social Media uitbesteden

Simpel in gebruik

Veel mensen denken dat het gebruik van sociale media moeilijk is. Dit is zeker niet het geval, aangezien ze heel gemakkelijk te gebruiken zijn.

Het gebruik van sociale media ads is veel gemakkelijker, vooral in vergelijking met advertentiekanalen zoals AdWords. allemaal laag

Social Media uitbesteden
simpel in gebruik
aanpassen wanneer je wilt

Aanpassen wanneer je wilt

Wanneer u een advertentie op AdWords plaatst, kan een typefout of link veel geld kosten. Aanpassing kan lang duren.

Het voordeel van social media marketing is dat u uw boodschap op elk moment kunt aanpassen. Dit betekent dat een fout niet meteen erg schadelijk is en dat u de fout direct kunt corrigeren.
Social Media uitbesteden

Interactie

Een gemeenschappelijk doel van posts op sociale media is om zoveel mogelijk bereik te creëren. Dit bereik wordt groter wanneer Facebook-gebruikers interactie hebben met uw berichten.

Je kunt dit doen door je bericht leuk te vinden of een reactie achter te laten. U moet er dus voor zorgen dat uw bericht waarde toevoegt, zodat gebruikers met het bericht kunnen communiceren. Hierdoor heb je een ruim aanbod waar je niet voor hoeft te betalen

Social Media uitbesteden
interactie
snelheid van social media

Snelheid van social media

Wanneer een bericht op sociale media wordt gepubliceerd, zullen gebruikers dat bericht snel zien. Als dat bericht waarde creëert voor bezoekers, hebben die bezoekers de neiging om snel te reageren.

Wanneer bezoekers zien dat veel andere (bekende) mensen een bericht leuk vinden, is de kans groter dat ze zelf reageren. Op deze manier begint de bal te rollen en ontstaat er snel een grote afstand
Social Media uitbesteden

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorelayers