Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten uitbesteden in 2021


Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten / Voice search optimisation – of VEO – is het optimaliseren van de pagina voor gesproken zoekopdrachten.
VEO / Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten zorgt ervoor dat je zichtbaar bent voor gesproken zoekresultaten


SEO | SEA | CRO | SEO totaalpakket | Analytics | Snelheid optimalisatie

Vraag direct een gratis SEO audit aan

Online partners

Cases

Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten uitbesteden in 2021

Voice Search & SEO is booming! Verwacht wordt dat in 2021 meer dan 50% van alle zoekopdrachten wordt ingesproken. Hoe verhoudt zich dit in de Zoekwoordplanner? Worden er veel langere zoektermen gebruikt? Wat doet Voice Search voor local SEO?
Met de opkomst van Voice Search gaat er een nieuwe wereld open. Hoe werkt dit allemaal? En wat betekent dit voor onze dienstverlening?

De voordelen van VEO

Zorgt voor gratis klikken van relevante bezoekers
Inzetbaar in elke fase van de customer journey
Verhoogd je engagement en online zichtbaarheid

Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten (VEO)

Ergens in de toekomst typ je niet meer je zoekopdrachten in. Je zult dan zoekopdrachten doormiddel van een gesproken zoekopdracht. En de toekomst is dichtbij.
Je ziet het overal tegenwoordig. Mensen vragen aan hun telefoon of slimme luidspeaker om muziek af te spelen, vragen te beantwoorden en zelfs boodschappen te bestellen. Buitenshuis vragen mensen steeds meer doormiddel van een gesproken zoekopdracht, om bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde dierenwinkel of Mexicaans restaurant te vinden. En de trend is dat het alleen maar meer gebruikt gaat worden.
Dat is de reden waarom optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten belangrijk is. Met Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten / VEO kan je profiteren van het aantal mensen dat actief overschakelt op gesproken zoekopdrachten. Tevens bereid het je voor op de toekomst waar spraak zoekopdrachten zullen domineren.
  • 41% van de volwassenen zoekt gemiddeld één keer per dag met een spraakgestuurde zoekopdracht.
  • 55% van de jongeren gebruikt gesproken zoekopdrachten.
  • Voice zoekopdrachten uitgevoerd in Google is sinds 2008 35x gestegen.
  • 20% van alle zoekopdrachten op mobiel zijn gesproken zoekopdrachten.Dit zijn indrukkende cijfer en potentieel veel bezoekers en klanten. Begin daarom met zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten

Wat is het verschil tussen VEO en SEO​

Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten houdt in – dat je je website voor de zoekmachine optimaliseert voor bezoekers die via gesproken zoekopdracht zoeken. Maar ook voor bezoekers van je website, je zorgt voor goede en relevante content, dat de bezoekers makkelijk door je website kunnen navigeren en antwoorden op hun vragen krijgen.

Waarom VEO belangrijk is

Doordat het gebruik van gesproken zoekopdrachten erg voor de hand liggend is wordt het steeds vaker gebruikt.
Google meldt zelfs dat het aantal zoekopdrachten '____ bij mij in de buurt' de afgelopen twee jaar met 150% is toegenomen.
Stel dat je onderweg naar huis bent en je wilt Mexicaans eten meenemen naar huis voor het gezin. Voorheen moest je dan ergens heen voor de WI-FI om vervolgens in zoekmachine in te typen Mexicaans restaurant in Rotterdam.
Deze tijd spreek je simpelweg in: Google vindt een Mexicaans restaurant bij mij in de buurt.
Zoals je hier ziet is de zoekopdracht veranderd, maar wordt er hetzelfde bedoeld. Daardoor zoeken mensen steeds vaker onderweg en minder achter de PC. Hier komt dan ook local SEO en zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten / VEO van te pas.
Als je een bedrijf runt, heb je VEO nodig. Waarom? Omdat bijna een kwart van de gesproken zoekopdrachten lokale zoekopdrachten zijn.
Met de komst van gesproken zoekopdrachten willen gebruikers onderweg antwoorden op hun vragen kunnen vinden, of het nu gaat voor het zoeken naar algemene informatie of het vinden van een lokaal bedrijf. Dit maakt het voor ondernemers belangrijk om hun website te optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten.

Keyword research voor gesproken zoekopdrachten

Om gevonden te worden met zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten / VEO moet je ook zoekwoordonderzoek doen. Dit gaat alleen een beetje ander dan voor SEO. 
De zoekopdrachten zijn niet tekst gebaseerd dus moet je je richten op gesproken zinnen en meer natuurlijke vloeiende keywords. 
Op een zoekmachine zoek je misschien op: Mexicaans eten Rotterdam, terwijl je voor VEO dan moet denken aan: Wat is het dichtstbijzijnde restaurant voor Mexicaans eten. Zoals je ziet is dit meer natuurlijk en een gesproken zin.  
Je moet dus niet alleen kijken naar zoekvolume je moet ook op zoek gaan naar gemoedelijke zoekwoorden.
Natuurlijk klinkende zoekwoorden zullen een grote boost krijgen in het zoekvolume naarmate spraakgestuurd zoeken groeit.
Wanneer je inhoud optimaliseert voor gesproken zoekopdrachten, zijn er een paar dingen die je moet  die vergelijkbaar zijn met optimaliseren voor zoeken in een zoekmachine SEO. Er is weinig verschil, zoals de syntaxis van zoekopdrachten, de lengte van zoekwoorden, de onderliggende bedoeling van de zoekopdracht en de inhoudstypen op basis van de reis van de ervaren klanten.

Keyword research voor gesproken zoekopdrachten

Hier zijn een aantal stappen waarmee je  kunt beginnen om je content te optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten:
Begin met een zoekwoordonderzoek naar long-tail zoekwoorden
Long-tail zoekwoorden die worden gebruikt bij gesproken zoekopdrachten komen vaak van vragen met een volledige zinsstructuur in vergelijking met gewone zoekwoorden die meestal één tot twee woorden bevatten.
U kunt deze long-tail-zoekwoorden of trending-vragen vinden met behulp van online tools zoals  Google Trends.
Deze tools tonen je de meest gezochte vragen over een specifiek onderwerp, zodat je het meest ideale long-tail-trefwoord kunt kiezen om op uw inhoud te targeten - zoals altijd, kies zoekwoorden met een hoge gemiddelde maandelijkse zoekopdracht maar laag concurrentie bij het zoeken en betaalde moeilijkheden (dit hangt echter nog steeds af van uw budget voor zoekmachinemarketing).
Onthoud nu dat bij het maken van inhoud rond een long-tail- of vraag gebaseerd zoekwoord, je focus moet zijn om de vraag rechtstreeks te beantwoorden en, indien nodig, een diepgaande uitleg te geven.
Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten is tijdrovend en vergt kennis. Laat daarom zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten / VEO optimalisatie uitbesteden aan Volario .

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorearrow-rightlayers