A tagline

Website snelheid verbeteren

Van SEO tot SEA, van Adverteren op LinkedIn tot Content creatie…
[wpforms id="65"]

Online partners

Cases

Website snelheid verbeteren

Website snelheid verbeteren’ is waar in 2020 veelvuldige zoekopdracht op de zoekmachine van Google. Dit heeft eigenlijk een simpele reden: In 2021 weegt de laadtijd van een website nog zwaarder, het één van de ranking factoren van het algoritme van Google die de positie van de organische zoekresultaten bepaalt. Het is dus van belang om een snelle laadtijd te hebben voor je bezoeker en ook voor de zoekmachines. Je bent waarschijnlijk ook niet de enige speler binnen jou branche die online aanwezig is. Je moet dus steeds voorblijven op de concurrentie, dit begint al met een snelle laadtijd van de website.

Als jij een trage website hebt, dan is de kans aannemelijk dat je bezoekers naar je concurrenten gaan.

De voordelen van snelheid optimalisatie

Betere gebruiksvriendelijkheid voor je gebruikers
Een hogere conversieratio
Hoger in de zoekresultaten

Waarom is een snelle website belangrijk?

Gebruikers zijn vandaag de dag snelle websites gewend. Denk aan de grote websites zoals, Bol.com, Amazon.nl en ook de zoekmachines zoals Google. De gebruikers zullen dit dan ook van jouw website verwachten. 
Mobiele gebruikers zijn vaak ongeduldige gebruikers, ze willen vaak alles on-the-go hebben. Het is zelfs zo dat 32% zal afhaken als de website niet binnen 3 seconden is geladen. Elke seconde dat de website langer laadt, gaat de conversierate omlaag en de kans dat de bezoeker de website verlaat hoger.
Van 75% van de websites is de laadtijd 7 seconden of meer. En dit is boven de aangeraden 3 seconden van de zoekmachines. Er is dus veel over voor verbetering voor de websites met een langere laadtijd. Het is dus belangrijk om de laadtijd van een website te verbeteren, wetende dat elke seconde meer laadtijd zorgt voor minder conversies.

Website snelheid verbeteren voor bezoekers

Wanneer bezoekers komen van een van de zoekmachines, dan hebben ze bepaalde verwachtingen van een website. De zoekmachines zelf hebben een snelle website, kijk maar naar Google. Ook andere grote websites hebben een snelle website, Amazon.com om als voorbeeld te noemen. Jouw bezoekers willen dus een soortgelijke ervaring krijgen op jouw website. 
Door een lage score in Google PageSpeed kan je dus klanten verliezen. Dit omdat je in de afbeelding kan zien dat bezoekers afhaken bij een trage website. 

Website snelheid verbeteren voor de zoekmachines 

De snelheid van een website is een rankingfactor geworden. Dit wil zeggen als je een snelle website hebt je hoger zult eindigen in de zoekresultaten. Google gebruikt hier zijn eigen tool voor: PageSpeed Insights Tool. Een bezoeker wordt blij van een snelle website, en Google wordt weer blij van zijn blije gebruikers. En Google vindt een goede user experience erg belangrijk. 
Een lagere score zal je dus klanten kosten, dit omdat je op een lagere positie dan je concurrenten staat.  Het is dan vaak bij ons een onderdeel van een online strategie.

Wat is onze werkwijze? ​

  • We maken een analyse van je website, en leggen bloot welke onderdelen en factoren zorgen voor een tragere website. 
  • De problemen die er zijn pakken we gelijk aan, door chaching toe te passen, HTML op te schonen, CSS te verkleinen, en het verminderen van onnodige pingbacks. Daarnaast zullen we kijken of we de server instellingen kunnen verbeteren. 
  • We testen de website om te kijken of we alles juist hebben geinstalleerd, en of de configuratie juist is. 
A/B testing om te kijken of we de website ook daadwerkelijk sneller hebben gemaakt. We gebruiken hierbij GTmetrix en  Google Pagespeed, alle gegevens sturen we op in een rapport. 

Website snelheid verbeterenDe website snelheid verbeteren is belangrijker geworden dan voorheen. Dit komt omdat Google en Bing dit nu meenemen als ze jouw website een positie gaan geven in de zoekresultaten. En ook je bezoekers vinden een snelle website fijn, het verlaagt je bounce rate want iedereen is tegenwoordig gewend aan een snelle website.

SEO | SEA | CRO | SEO totaalpakket | Analytics | Snelheid optimalisatie

Vraag direct een gratis SEO audit aan

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorearrow-rightlayers