SEO techniekDoor goede SEO techniek wordt je website beter vindbaar voor de zoekmachines. Maar je maakt je website niet voor de zoekmachines maar je voor je bezoekers. Daarom zorgen wij ervoor dat de user experience hier niet onde r te lijden heeft.


SEO | SEA | CRO | SEO totaalpakket | Analytics | Snelheid optimalisatie

Vraag direct een gratis SEO audit aan

Online partners

Cases

SEO techniek

Zoekmachineoptimalisatie gaat over het vinden van de juiste zoekwoorden en deze integreren met jouw website om jouw doelgroep te bereiken.
Want: als je gevonden kunt worden, neemt het aantal websitebezoekers toe en neemt het aantal leads en conversies automatisch toe.
Goede content op basis van relevante zoekwoorden en een sterk linkprofiel zijn echter niet de enige 2 dingen die tellen.
Ook SEO techniek speelt een belangrijke rol. De sleutel is om een website te hebben die op de juiste manier is ingericht op het gebied van SEO. Waar moet je op letten? Dat kunnen we met plezier vertellen.

Wat checken we allemaal?​

Laadtijd website
Is de technische fundatie van de website goed?
Staat de techniek de user experience in de weg?
En nog veel meer factoren die van toepassing zijn op jouw website

SEO diensten


Waarom is een technische SEO scan belangrijk?

Zonder zo'n solide basis is het veel moeilijker te vindbaar te worden op grote zoekmachines zoals Bing of Google.
Het is niet het enige: jouw andere campagnes, zoals SEA of Social, profiteren ook als jouw website technisch sterk is. Daarom beginnen we altijd met een technische SEO-scan van jouw website.
Ook de technisch sterke website draagt bij aan het gebruiksgemak. De snelheid van jouw website is bijvoorbeeld een belangrijke rankingfactor.

Wat doen we allemaal tijdens een SEO scan?

We starten het SEO-proces altijd met technische SEO-analyse van jouw website.
Hier controleren we jouw website op een x aantal factoren. Hieronder zie je alleen geselecteerde punten die wij voor jullie controleren in de technische scan en noteren alles in een audit document.
Je kunt dit document delen met jullie ontwikkelaars voor technische SEO-optimalisatie van jouw website. Indien je dat wenst, kunnen wij uiteraard contact opnemen met jullie ontwikkelaars.

De aandachtspunten

Indexering

Zijn alle relevante URL's gevonden en geïndexeerd door zoekmachines, of zijn het er te veel?

XML-sitemap en robots.txt

Zijn ze allebei aanwezig en correct ontwikkeld en ingesteld?

Website laadtijd

Voldoet uw site aan de snelheidsnormen voor zowel zoekmachines als gebruikers, en waar zitten de struikelblokken?

Interne linkbuilding

Gebruikt jouw website interne links correct en bevatten deze ook geen onnodige omleidingen, zodat het juice van de links verloren gaat?

Veiligheid

Heeft de website een HTTPS-versie en een juist SSL-certificaat geïnstalleerd?

Structered data

Gebruikt jouw website gestructureerde data? Dit verrijkt de zoekresultaten(Rich snippets) van Google en maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om gegevens zoals recensies, prijzen en productinformatie te verzamelen.

Technisch onderhoud van jouw website

Net als een motor heeft ook jouw website regelmatig onderhoud nodig. Daarom raden we je aan om jouw site van tijd tot tijd te controleren op de belangrijkste technische punten, evenals bij het aanpassen ervan (nieuw ontwerp, nieuwe categorieën, enz.).
Als SEO een deel uitmaakt van jouw online marketing bij ons, zorgen wij ervoor dat jouw website constant wordt gecontroleerd op de technische aspecten. Want ook op het gebied van SEO is voorkomen beter dan genezen (en het kost minder).  Yoast een welbekende SEO plug-in heeft een handige uitleg in het Engels over SEO techniek

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorearrow-rightlayers