Online strategie

Partners:

Online strategie

Een mix van kanalen. De juiste hoeveelheid van elk ingrediënt zorgt allemaal voor een verrassende smaak. Hiervoor een parapluutje van creativiteit om de mix een finishing touch te geven. Op deze manier kun je jouw online marketingstrategie interpreteren. We kijken naar doelen, KPI's en planning. Een sterke online strategie is essentieel om jouw verschillende online marketingspecialiteiten naadloos te laten samensmelten. Geef een duidelijke richting zodat iedereen weet waar we heen gaan. Zo bereiken we jouw doelen (en onze uitdagingen). Dit is waar het allemaal om draait!

De voordelen van een online strategie

Een scherpe focus op doelen en uitdagingen
Inzetbaar in elke fase van de customer journey
Meetbare KPI's en resultaten
twitter meten is weten

Een online strategie, wat is het?

Met een online marketing strategie wordt er een plan gemaakt dat gericht inzet op de inzetbare online kanalen.

De doelstelling van het plan is om de bestaande stand van zaken in een bepaalde periode naar de gewenste situatie te gaan.

Een aantal voordelen van een internet marketing strategie:
  • Een plan voor je marketing bezigheden
  •  Overzichtelijk en structuur
  • Doelgericht te werk gaan met een doelstelling
  • De juiste inzet op je online marketing kanalen
  • Werkzaamheden zijn meetbaar
  • Optimalisaties op basis van data
Online strategie aanvragen

Hoe creëer je een online marketing strategie?​

Analyseer ​

Om een strategie te maken moet je eerst een aantal zaken analyseren en op sommen. Hoe staat je website of webshop er momenteel voor?
Heb je eerder een strategie gebruikt, en hoe verliep deze? Wat is het doel van de website of webshop, wat wil je bereiken? Je moet een duidelijk beeld hebben van wat online marketing toe voegt aan jouw bedrijf.

Analyseer je doelgroep

Je inleven in je klanten is een essentieel onderdeel van online marketing. Mede daarom is een doelgroep analyse een essentieel onderdeel voor het opstellen van jouw online marketing strategie.
 Je komt er dan achter wat je wilt bereiken, de informatie naar waar je doelgroep zoekt en hoe je ze kan aanspreken. Gebruik hierbij je eigen inlevingsvermogen en kennis, en data die online beschikbaar is.

Marktanalyse

Om je product aan de markt te brengen en de verkopen te bevorderen die je de markt goed te kennen. Verkoop je B2B of B2C of beide? Verkoop je fysieke producten of is het een dienstverlening? Hoe hoog is de concurrentie? 
Hoe verlopen de ontwikkelingen en houd je deze bij? Het is belangrijk om de customer journey en funnel in kaart te brengen, dit is een belangrijk onder van marktanalyse.

Zoekwoordenonderzoek

Vaak richt de online marketing strategie op de vindbaarheid in de zoekmachines en dan vooral Google. Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig 1 van de zoekmachines om informatie, producten of diensten te vinden op het internet. 
Door een zoekwoordenonderzoek analyseer je welke zoekwoorden worden gebruikt door jouw potentiele klanten. Als je jouw content optimaliseert voor deze zoekwoorden word je beter vindbaar.

Concurrentieanalyse

Wil je jouw concurrent verslaan, dan is het belangrijk om te weten hoe je tegenover hun staat in de markt. Bij een concurrentieanalyse analyseer je hoe de concurrenten de posities bekleden en waarom zij op die posities staan. Analyseer zoektermen, deze zijn belangrijk hierbij kun je bekijken op welke positie de concurrenten staan met een bepaalde zoekterm.

Customer journey

Bewustzijn

De klant zal zich als allereerst oriënteren. Het daarom van belang om de behoeften van de klant te weten. Hou mede rekening met het scan gedrag van de potentiele klant.

Afweging fase​

De klant vergaart informatie om zijn keuze te maken. Je moet hierbij de klant helpen, bied relevante content aan wat hierop inspeelt.  

Designed to be modern

Nadat de klant informatie heeft verzameld gaat die over tot een koop (conversie). Het doel is dan ook om dit proces zo makkelijk mogelijk te maken, zodat de klant niet afhaakt.

Loyaliteit

Nu je een nieuwe klant hebt is het de bedoeling om de klant de behouden, daarmee verhoog je de kans dat de klant terug komt voor een andere aankoop. Tevreden en loyale klanten komen eerder terug.

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorelayers