Online strategie

Partners:

Online strategie

Een mix van kanalen. De juiste hoeveelheid van elk ingrediënt zorgt allemaal voor een verrassende smaak. Hiervoor een parapluutje van creativiteit om de mix een finishing touch te geven. Op deze manier kun je jouw online marketingstrategie interpreteren. We kijken naar doelen, KPI's en planning. Een sterke online strategie is essentieel om jouw verschillende online marketingspecialiteiten naadloos te laten samensmelten. Geef een duidelijke richting zodat iedereen weet waar we heen gaan. Zo bereiken we jouw doelen (en onze uitdagingen). Dit is waar het allemaal om draait!

De voordelen van een online strategie

Een scherpe focus op doelen en uitdagingen
Inzetbaar in elke fase van de customer journey
Meetbare KPI's en resultaten
twitter meten is weten

Een online strategie, wat is het?

Met een online marketing strategie wordt er een plan gemaakt dat gericht inzet op de inzetbare online kanalen.

De doelstelling van het plan is om de bestaande stand van zaken in een bepaalde periode naar de gewenste situatie te gaan.

Een aantal voordelen van een internet marketing strategie:
  • Een plan voor je marketing bezigheden
  •  Overzichtelijk en structuur
  • Doelgericht te werk gaan met een doelstelling
  • De juiste inzet op je online marketing kanalen
  • Werkzaamheden zijn meetbaar
  • Optimalisaties op basis van data
Online strategie aanvragen

Hoe creëer je een online marketing strategie?​

Analyseer ​

Om een strategie te maken moet je eerst een aantal zaken analyseren en op sommen. Hoe staat je website of webshop er momenteel voor?
Heb je eerder een strategie gebruikt, en hoe verliep deze? Wat is het doel van de website of webshop, wat wil je bereiken? Je moet een duidelijk beeld hebben van wat online marketing toe voegt aan jouw bedrijf.

Analyseer je doelgroep

Je inleven in je klanten is een essentieel onderdeel van online marketing. Mede daarom is een doelgroep analyse een essentieel onderdeel voor het opstellen van jouw online marketing strategie.
 Je komt er dan achter wat je wilt bereiken, de informatie naar waar je doelgroep zoekt en hoe je ze kan aanspreken. Gebruik hierbij je eigen inlevingsvermogen en kennis, en data die online beschikbaar is.

Marktanalyse

Om je product aan de markt te brengen en de verkopen te bevorderen die je de markt goed te kennen. Verkoop je B2B of B2C of beide? Verkoop je fysieke producten of is het een dienstverlening? Hoe hoog is de concurrentie? 
Hoe verlopen de ontwikkelingen en houd je deze bij? Het is belangrijk om de customer journey en funnel in kaart te brengen, dit is een belangrijk onder van marktanalyse.

Zoekwoordenonderzoek

Vaak richt de online marketing strategie op de vindbaarheid in de zoekmachines en dan vooral Google. Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig 1 van de zoekmachines om informatie, producten of diensten te vinden op het internet. 
Door een zoekwoordenonderzoek analyseer je welke zoekwoorden worden gebruikt door jouw potentiele klanten. Als je jouw content optimaliseert voor deze zoekwoorden word je beter vindbaar.

Concurrentieanalyse

Wil je jouw concurrent verslaan, dan is het belangrijk om te weten hoe je tegenover hun staat in de markt. Bij een concurrentieanalyse analyseer je hoe de concurrenten de posities bekleden en waarom zij op die posities staan. Analyseer zoektermen, deze zijn belangrijk hierbij kun je bekijken op welke positie de concurrenten staan met een bepaalde zoekterm.

Customer journey

Bewustzijn

De klant zal zich als allereerst oriënteren. Het daarom van belang om de behoeften van de klant te weten. Hou mede rekening met het scan gedrag van de potentiele klant.

Afweging fase​

De klant vergaart informatie om zijn keuze te maken. Je moet hierbij de klant helpen, bied relevante content aan wat hierop inspeelt.  

Designed to be modern

Nadat de klant informatie heeft verzameld gaat die over tot een koop (conversie). Het doel is dan ook om dit proces zo makkelijk mogelijk te maken, zodat de klant niet afhaakt.

Loyaliteit

Nu je een nieuwe klant hebt is het de bedoeling om de klant de behouden, daarmee verhoog je de kans dat de klant terug komt voor een andere aankoop. Tevreden en loyale klanten komen eerder terug.

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op
databasestorelayers