Zoekmachine optimalisatie SEO


SEO | SEA | CRO | SEO totaalpakket | Analytics | Snelheid optimalisatie

Wil je meer bezoekers naar jouw website, betere leads en meer verkopen? Met onze gratis SEO audit laten we je zien hoe je het meeste met SEO uit jouw website kunt halen. We bepalen hoe de website er nu voor staat en waar de grootste kansen liggen.

Vraag direct een gratis SEO audit aan

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Op zoek naar een SEO specialist om jouw online vindbaarheid te verhogen? Wij beschikken over de kennis en ervaring om jouw website hoger te krijgen in de zoekmachines. Vraag de gratis SEO Audit aan en ontdek hoe wij jouw vindbaarheid kunnen verbeteren.

De voordelen van zoekmachine optimalisatie

Zorgt voor gratis klikken van relevante bezoekers
Verbetert de overall kwaliteit van je website
Inzetbaar in elke fase van de customer journey

SEO diensten


Inhoud toon

Wat is zoekmachine optimalisatie?


Zoekmachine optimalisatie houdt in – dat je je website voor de zoekmachine optimaliseert. Maar ook voor bezoekers van je website, je zorgt voor goede en relevante content, dat de bezoekers makkelijk door je website kunnen navigeren.
Ook zit er een technische kant aan zoekmachine optimalisatie de offline SEO. Dit alles om meer bezoekers te krijgen en te behouden op je website. Dit ziet de zoekmachine waardoor je hoger gaat ranken door zoekmachine optimalisatie.
We gaan je hier met deze online handleiding meer wegwijs maken voor zoekmachine optimalisatie en wat SEO zoekmachine optimalisatie uitbesteden voor jou kan betekenen.
Laten we de spits afbijten met zoekmachine marketing, want  SEO is een onderdeel van zoekmachine marketing.

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing – Search Engine Marketing (SEM) – is de verzameling die je als bedrijf inzet om boven aan in de resultaten van de zoekmachine te komen. Zoekmachine marketing is opgebouwd uit twee onderdelen, zoekmachine adverteren SEA en zoekmachine optimalisatie.
Zoekmachines zoals Google en Bing worden steeds creatiever en en kunnen door technische vernuftigheid steeds meer.
De zoekmachine is en blijft een machine, daardoor kunnen we de website zo optimaliseren dat de zoekmachine de pagina makkelijk kan lezen en indexeren. Dat resulteert dan weer in een hogere SERP (Search Engine Results Page).
Doordat jouw website door zoekmachine optimalisatie marketing aansluit met jouw advertenties die je inzet op Google AdWords of Bing ads zal je conversie hoger zijn en je bounce rate lager. Met een gratis SEO scan ontdek jij hoe jouw website online gevonden wordt.
Als je ook inzet op SEA Zoekmachine adverteren ben je gelijk vindbaar in de zoekmachine, je adverteert op de plekken waar jij bovenaan wilt staan. In Google heet dit Google AdWords, en in Bing Bing ads. Doordat je inzet op betaald en organisch verkeer, wordt jouw kans groter dat je online beter gevonden wordt, dit is ook goed voor je naamsbekendheid. Als je voor beide de topposities domineert heeft dat een positief effect op je klik percentage en verhoog je daarmee het aantal bezoekers op je website

SEO wat is het nou precies?

SEO bestaat uit twee onderdelen on page en off page SEO.
On page zoekmachine optimalisatie (SEO) richt zich op alles wat je op de website ziet en de kwaliteit ervan On page zoekmachine optimalisatie richt zicht vooral op hoe je website is ingedeeld, de kwaliteit van de content en de relevantie daarvan. Gebruik je de juiste URL slug, maak je gebruik van H1, H2 en H3 titels? Gebruik je die ook op de juiste manier? Ook vinden de zoekmachines het belangrijk dat je website mobiel vriendelijk moet zijn. Deze factoren dragen bij aan een betere ranking in Google, Bing of een andere zoekmachine.
Houdt in ieder geval rekening met de volgende 25 on page factoren.
Off page zoekmachine optimalisatie (SEO) is wat er in de achterkamer gebeurd, dit ziet diegene die pagina bezoekt niet, maar de zoekmachines daarentegen wel. Denk aan linkbuilding. Zijn er andere websites die naar jouw website linken. En zijn deze websites wel relevant aan de content die jij hebt?  Linkbuilding kent verschillende types, backlinks - websites die naar jouw verwijzen vanaf hun domein, out-bound linking – links vanaf jouw pagina verwijzend naar een andere website, en in-bound linking – links op jou pagina die verwijzen naar een andere pagina op je website.
Met linkbuilding zorg je ervoor dat een hogere DA(domain authority) krijgt, en daarmee verhoog je het aantal verwijzende domeinen naar jouw domein. Je kan linkbuilding zelf doen, of je laat linkbuilding uitbesteden Volario. Een goede strategie is dan ook essentieel voor SEO.
Off-page SEO embodies any efforts taken outside of a website to improve its search engine rankings. Link building is a big part of this, but it goes way beyond that. Ahref

Wat is zoekmachine optimalisatie ?

Om een betere oftewel een hoge positie te verkrijgen in Google, Bing of een andere zoekmachine en om meer bezoekers naar je website te trekken is het verstandig om te weten hoe  zoekmachine optimalisatie in elkaar steekt. Zoekmachine optimalisatie is heel erg breed het kan dan ook erg moeilijk zijn om hieraan te beginnen.
Wat voor factoren moet je toepassen en hoe zorg je ervoor dat je geen verkeer misloopt? Wat is ideaal en doordacht voor jouw bedrijf? Als je zelf niet over de kennis beschikt is het handig, tijdbesparend en aan te raden om met een SEO bedrijf in zee te gaan die voor jouw je zoekmachine optimalisatie beheert. Zelfs wanneer je al zelf bezig bent met de zoekmachine optimalisatie kan het handig zijn om een SEO bedrijf in te schakelen voor extra hulp. Een SEO bedrijf helpt je om advies in te winnen, geeft je extra inzichten en zorgt vaak voor een hogere ROI. Het is dan ook afhankelijk van de doelstellingen en kennni om je SEO uit te besteden aan een SEO bedrijf.
De zoekmachine vind het belangrijk om de zoeker naar de beste en meest relevante pagina’s te sturen. Een zoeker zoekt op een(short tail) of op meerdere(long tail) zoekwoorden in de zoekmachines zoekbalk. Dit is dan de zoekopdracht van de zoeker. De zoekmachine laat dan de meest relevante pagina’s aan de zoeker zien, deze resultaten zijn dan gerangschikt op relevantie van de zoekterm(keyword).
De resultaten worden gefilterd door de zoekmachine, deze filtert miljarden pagina’s die op het internet staan, van de gefilterde resultaten staan alleen de beste pagina’s op de eerste pagina.
Om ervoor te zorgen dat jij bezoekers naar jouw website trekt en hun behoudt moet je met een goede content marketing strategie komen. Want wanneer een zoeker op jouw pagina belandt wat niet relevant is voor diegene zal hij of zij de pagina weer verlaten. Dus het is meer dan alleen hoog in de zoekmachine staan door zoekmachine optimalisatie.
De pagina waar de zoeker op beland (landing pagina) moet ook interessant zijn voor de zoeker. Als je dit niet doet, maar je staat wel hoog in de zoekmachine? Dan gaat je ranking in de zoekresultaten naar beneden. Dit is namelijk het gevolg van de oplopende bounce rate, en minder dwell time van de zoeker op je website.
De zoekmachine vind het belangrijk om de zoeker naar de beste en meest relevante pagina’s te sturen. Een zoeker zoekt op een(short tail) of op meerdere(long tail) zoekwoorden in de zoekmachines zoekbalk. Dit is dan de zoekopdracht van de zoeker. De zoekmachine laat dan de meest relevante pagina’s aan de zoeker zien, deze resultaten zijn dan gerangschikt op relevantie van de zoekterm(keyword). De resultaten worden gefilterd door de zoekmachine, deze filtert miljarden pagina’s die op het internet staan, van de gefilterde resultaten staan alleen de beste pagina’s op de eerste pagina.
Om ervoor te zorgen dat jij bezoekers naar jouw website trekt en hun behoudt moet je met een goede content marketing strategie komen. Want wanneer een zoeker op jouw pagina belandt wat niet relevant is voor diegene zal hij of zij de pagina weer verlaten. Dus het is meer dan alleen hoog in de zoekmachine staan door zoekmachine optimalisatie. De pagina waar de zoeker op beland(landing pagina) moet ook interessant zijn voor de zoeker. Als je dit niet doet, maar je staat wel hoog in de zoekmachine? Dan gaat je ranking in de zoekresultaten naar beneden. Dit is namelijk het gevolg van de oplopende bounce rate, en minder dwell time van de zoeker op je website.

Keywordresearch oftewel zoekwoordonderzoek

Zonder keywords weet de zoekmachine niet wat voor een soort website je hebt, wij vinden keyword research dan ook een belangrijk onderdeel van de zoekmachine marketing strategie en een essentieel onderdeel ban de on page SEO.
Want als je geen keywords oftewel zoekwoorden gebruikt weet je niet waar je met jouw website op moet focussen, en dan ook niet hoe je de content voor je advertentie teksten moet schrijven. Er is geen focus keysword. Dus zonder keywords oftewel zoekwoorden is er eigenlijk geen zoekmachine optimalisatie.
Jij weet als geen ander waar het bedrijf voor staat, Zet dit op papier en bedenk dan de keywords voor jouw producten en/of diensten en breng deze in kaart. Als jij het bijvoorbeeld hebt over bbq’s kopen hebt, en jouw potentiele kopers zoeken op barbecues van Kamado, dan sluit dat niet aan op de zoekintentie. Hierdoor zul je heel veel potentiele kopers mislopen, dat wilt niemand.
Het is dan ook aan te raden om te werken aan je naamsbekendheid strategie. En dan zeker bij producten of diensten die moeilijk zijn. Vind dan ook de zoekwoorden die een goede aansluiting geven bij de potentiele kopers of doelgroep. Het is logisch dat als je een hoge positie hebt op Google, Bing of een andere zoekmachine dat je grotere aantallen bezoekers naar je website trekt, de hoeveelheid hangt af van hoe vaak ernaar wordt gezocht ook wel zoekvolume genoemd.
Elk keyword heeft een zoekvolume, dit is het aantal keer dat mensen ernaar zoeken op de zoekmachine. Woorden met een hele hoge zoekvolume hebben veel concurrenten, het is daarom ook lastiger om met juist die zoekwoorden(keywords) hoog in Google, Bing of een andere zoekmachine te komen.

Een zoekmachine zoals Google bestaat voornamelijk 3 belangrijke segmenten 

  • Crawler
  • Indexering
  • Algoritme
De zogenoemde Crawler, is een robot of spider, die altijd en overal op zoek gaat naar nieuwe websites en pagina’s. Je kan het zien als een soort programma die continue opzoek gaat naar alle links en deze in het database van Google opslaat.
De vervolgens gecrawlde link wordt dan opgeslagen in een HTML versie van de desbetreffende pagina, deze pagina is hetzelfde als jij een website bezoekt.
Je pagina moet hiervoor wel worden vermeld bij de zoekmachine anders vindt de crawler die niet. De links die crawler heeft onderzocht worden vervolgens opgeslagen in het database, dit database wordt de index genoemd. Dus wanneer de link word opgenomen in het database in het dus geïndexeerd.
Google en andere zoekmachines hebben honderden factoren bij als ze jouw pagina indexeren. Als jouw pagina niet geïndexeerd is wordt je ook niet gevonden in Google, Bing of een andere zoekmachine. Er is een simpele manier om na te gaan of jouw pagina is geïndexeerd – je begint met site: in de zoekbalk en dan vervolgens jouw pagina.
Voorbeeld – site:volario.eu . Alle pagina’s die je dan in de resultaten ziet verschijnen zijn geïndexeerd. Als je een nieuwe pagina hebt gemaakt en je ziet die nog niet tussen de resultaten staan, dan is het waarschijnlijk dat Google de nieuwe pagina nog niet heeft gecrawld.
Schrik niet soms heeft Google of Bing wat tijd nodig. Tevens vindt Google dat nieuwe pagina’s zich moeten voldoen aan content dat van kwaliteit is voor ze woorden opgenomen in de zoekmachine.
En dan het algoritme wat ook een niet te missen onderdeel  van zoekmachine optimalisatie voor Google, Bing of een andere zoekmachine. Het is het algoritme wat bepaald welke pagina wordt vertoond voor welke keyword/zoekterm en de volgorde hiervan. De taak van het algoritme is dan ook om de zoekresultaten die vertoond woorden zo relevant mogelijk moet zijn voor de zoeker. Dit is een zeer ingewikkelde taak en er zit dan ook heel veel achter.
Het betreffende algoritme checkt de websites op honderden factoren en bepaalt daarmee de positie / ranking in Google.
Het algoritme en hoe deze in elkaar steekt weet niemand. Als bekend zou zijn hoe de algoritme van de zoekmachines zouden werken, werden alle websites gemaakt volgens dat algoritme. En dan zou het niet meer competitief zijn. Een aantal factoren zijn wel bekend, en daar richt je je dan ook op. Het is alleen niet bekend hoe zwaar welke factor wordt overwogen. Later gaan we hier verder op in.

Factoren van zoekmachine optimalisatie

Om een betere oftewel een hoge positie te verkrijgen in Google, Bing of een andere zoekmachine en om meer bezoekers naar je website te trekken is het verstandig om te weten hoe  zoekmachine optimalisatie in elkaar steekt. Zoekmachine optimalisatie is heel erg breed het kan dan ook erg moeilijk zijn om hieraan te beginnen.
Wat voor factoren moet je toepassen en hoe zorg je ervoor dat je geen verkeer misloopt? Wat is ideaal en doordacht voor jouw bedrijf? Als je zelf niet over de kennis beschikt is het handig, tijdbesparend en aan te raden om met een SEO bedrijf in zee te gaan die voor jouw je zoekmachine optimalisatie beheert. Zelfs wanneer je al zelf bezig bent met de zoekmachine optimalisatie kan het handig zijn om een SEO bedrijf in te schakelen voor extra hulp. Een SEO bedrijf helpt je om advies in te winnen, geeft je extra inzichten en zorgt vaak voor een hogere ROI. Het is dan ook afhankelijk van de doelstellingen en kennni om je SEO uit te besteden aan een SEO bedrijf.
De zoekmachine vind het belangrijk om de zoeker naar de beste en meest relevante pagina’s te sturen. Een zoeker zoekt op een(short tail) of op meerdere(long tail) zoekwoorden in de zoekmachines zoekbalk. Dit is dan de zoekopdracht van de zoeker. De zoekmachine laat dan de meest relevante pagina’s aan de zoeker zien, deze resultaten zijn dan gerangschikt op relevantie van de zoekterm(keyword). 
De resultaten worden gefilterd door de zoekmachine, deze filtert miljarden pagina’s die op het internet staan, van de gefilterde resultaten staan alleen de beste pagina’s op de eerste pagina.
Om ervoor te zorgen dat jij bezoekers naar jouw website trekt en hun behoudt moet je met een goede content marketing strategie komen. Want wanneer een zoeker op jouw pagina belandt wat niet relevant is voor diegene zal hij of zij de pagina weer verlaten. Dus het is meer dan alleen hoog in de zoekmachine staan door zoekmachine optimalisatie. 
De pagina waar de zoeker op beland (landing pagina) moet ook interessant zijn voor de zoeker. Als je dit niet doet, maar je staat wel hoog in de zoekmachine? Dan gaat je ranking in de zoekresultaten naar beneden. Dit is namelijk get gevolg van de oplopende bounce rate, en minder dwell time van de zoeker op je website.
De zoekmachine vind het belangrijk om de zoeker naar de beste en meest relevante pagina’s te sturen. Een zoeker zoekt op een(short tail) of op meerdere(long tail) zoekwoorden in de zoekmachines zoekbalk. Dit is dan de zoekopdracht van de zoeker. De zoekmachine laat dan de meest relevante pagina’s aan de zoeker zien, deze resultaten zijn dan gerangschikt op relevantie van de zoekterm(keyword). De resultaten worden gefilterd door de zoekmachine, deze filtert miljarden pagina’s die op het internet staan, van de gefilterde resultaten staan alleen de beste pagina’s op de eerste pagina.
Om ervoor te zorgen dat jij bezoekers naar jouw website trekt en hun behoudt moet je met een goede content marketing strategie komen. Want wanneer een zoeker op jouw pagina belandt wat niet relevant is voor diegene zal hij of zij de pagina weer verlaten. Dus het is meer dan alleen hoog in de zoekmachine staan door zoekmachine optimalisatie. De pagina waar de zoeker op beland(landing pagina) moet ook interessant zijn voor de zoeker. Als je dit niet doet, maar je staat wel hoog in de zoekmachine? Dan gaat je ranking in de zoekresultaten naar beneden. Dit is namelijk het gevolg van de oplopende bounce rate, en minder dwell time van de zoeker op je website.

Het bedrijf van jouw is waar het allemaal begint.

Het begint allemaal bij jouw bedrijf en organisatie. Het is van belang om een juiste domeinnaam te kiezen. Je kan ervoor kiezen om een keyword in het domeinnaam te laten voorkomen maar dit is niet perse nodig. Zodra je een domeinnaam hebt aangevraagd en deze online is, kan je beginnen om dit domein aan te melden bij de zoekmachines. Als je dit niet doet, weet de zoekmachine niet dat je bestaat, dan heeft zoekmachine optimalisatie dan ook weinig nut.
Nu een domein hebt is het voor branding belangrijk om je aan te melden voor een Google bedrijfspagina. Zoekers kunnen dan direct jouw bedrijfsinformatie zien denk aan bijvoorbeeld je telefoonnummer, adres en openingstijden. Als je je adres toevoegt dan zien ze dit in Google maps en kunnen ze gelijk een route starten naar jouw bedrijfsadres. Tegenwoordig hechten Google, Bing en andere zoekmachines veel waarde aan een veiligheidscertificaat SSL. Dit betekent dat er een veilige verbinding is en bezoekers dus veilig op jouw website producten kunnen aanschaffen.
De resultaten worden gefilterd door de zoekmachine, deze filtert miljarden pagina’s die op het internet staan, van de gefilterde resultaten staan alleen de beste pagina’s op de eerste pagina.
Om ervoor te zorgen dat jij bezoekers naar jouw website trekt en hun behoudt moet je met een goede content marketing strategie komen. Want wanneer een zoeker op jouw pagina belandt wat niet relevant is voor diegene zal hij of zij de pagina weer verlaten. Dus het is meer dan alleen hoog in de zoekmachine staan door zoekmachine optimalisatie. 
En dan moet je tijd en kennis investeren voor zoekmachine optimalisatie voor jouw bedrijf. En zoekmachine optimalisatie mag dan wel gratis zijn, het vergt enorm veel tijd en kennis en ben je hier uiteindelijk veel mee bezig als je besluit om het niet uit te besteden. Uiteindelijk levert het na verloop van tijd meer leads.

Relevantie en goede content

Content moet relevant zijn en van kwaliteit dit is belangrijk voor zoekmachine optimalisatie. Wanneer er relevante en ook goede informatie op pagina’s staan, zullen andere websites naar jouw content linken waardoor je domein autoriteit(DA) krijgt. Alleen hoe schrijf je nou content dan relevant en van goede kwaliteit is?
Het is van belang om content te schrijven voor jouw publiek, je moet dan ok schrijven voor het publiek dat je wilt aantrekken naar jouw website.
Als je eenmaal begint met het schrijven van de content begin je met een pakkende titel, de zoekers klikken in de resultaten op je titel. Het is dus van belang om een daadkrachtige titel te hebben die zoekers naar jouw website trekken. Zodra de zoeker op je pagina is, moet het duidelijk voor hen zijn. Begin dan ook met een mooie inleiding op je pagina.
Er moet geen dubbele content op je pagina staan en het moet ook relevant zijn. Zorg er ook voor dat het makkelijk leesbaar is, en niet alle tekst onder elkaar. Zorg voor genoeg ruimtes tussen de teksten maak gebruik van tussenkopjes  en wissel af met afbeeldingen. Zo wordt de pagina makkelijk leesbaar en verlaag je de bounce rate op je pagina en verhoog je de dwell rate.
Van belang is ook dat je content op de pagina genoeg woorden bevat, content die langer is beter dan korte content. Houd wel rekening dat content van goede kwaliteit moet zijn. Voeg als samenvatting een call to action toe aan het einde van je pagina. Zo haal je bezoekers over om actie te ondernemen en blijven daarmee langer op je website.
SEO copywriting is the process of creating online content that ranks high in Google, drives qualified traffic, engages readers, and ultimately convinces them to take action. Ahref

Welke keywords / zoekwoorden kies je.

Als je content gaat schrijven is het belangrijk om voor de zoekmachine optimalisatie de juiste keywords / zoekwoorden te gebruiken. De keywords / zoekwoorden ga je gebruiken om op jouw doelgroep te richten, het is daarom van belang om de juiste te kiezen, want je richt de hele marketing hierop af.  Om erachter te komen wat de juiste keywords / zoekwoorden zijn is het van belang om een zoekwoordonderzoek / keyword research te doen. Het kan lastig zijn, maar het loont wel, aangezien je de marketing gaat richten op deze keywords / zoekwoorden. Als je er niet uitkomt of niet weet hoe een zoekwoordonderzoek gaat, schakel dan een zoekmachine specialist in.
Als je de keywords / zoekwoorden gaat kiezen dan kijk je onder meer naar het zoekvolume en naar de concurrentie. Dit houd meestal wel in dat bij een hoger zoekvolume de concurrentie ook groter is. Als je een hoge positie staat, zal dit aanzienlijk veel bezoekers opleveren.
Ga je pagina’s schrijven dan doe je dit met een strategie. Voor elke pagina die je schrijft gebruik je hiervoor een relevante keyword / zoekwoord. Je focust je dan met die pagina op het keyword / zoekwoord dat je gekozen hebt, waardoor de focus niet verloren gaat. Je moet je pagina niet flooden met je keyword / zoewkoord, hou ongeveer tussen de 2% tot 4% aan zoekwoord dichtheid per pagina. Vergeet niet je zoekwoord in de paginatitel, H1 tag en de meta beschrijving. Als je eenmaal de pagina’s hebt geschreven naar de hand van wat er uit het zoekwoordonderzoek is gekomen, ben je er nog niet. Blijf analyseren en houd de concurrentie in de gaten.

Technische SEO van de website

Ook de technische kant van SEO is belangrijk. Je moet hierbij onder andere denken aan de opbouw van de website voor gebruiksvriendelijkheid. De zoekers moeten namelijk makkelijk hun weg kunnen vinden op jouw pagina’s. Hier zijn dan ook factoren voor die belangrijk zijn.
De navigatie is belangrijk voor zoekers om hun weg te kunnen vinden op jouw website. Ze kunnen dan makkelijk door pagina’s dweilen en daardoor verlaag je ook weer je bounce-rate. Zorg dus dat je je aandacht aan alle pagina’s besteed en niet alleen aan de hoofdpagina. Als ze iets niet kunnen vinden waarvoor ze komen dan loopt de bounce-rate alleen maar op. Dit is iets wat je niet wilt. Google, Bing en andere zoekmachine vinden het van belang dat je een XML sitemap op je website hebt staan. Dan weten zij welke pagina’s ze kunnen crawlen.

Gebruiksvriendelijkheid

Zoekmachines zoals Google en Bing geven zoekers relevante pagina’s op volgorde voor hun zoekterm. Maar de zoeker kiest toch uiteindelijk zelf naar welke website hij of zij gaat en waar ze een aankoop zullen doen. Het is dan ook van belang dat de website gebruiksvriendelijk(UX) is. Dit vinden de zoekmachines ook belangrijk, het is dus een onderdeel van zoekmachine optimalisatie.
Dit houdt in wanneer een zoeker zijn weg niet kan vinden op jouw pagina of de laadtijd erg hoog is. Dan zal waarschijnlijk de zoeker de pagina weer verlaten. De snelheid van de pagina noemen we pagespeed, deze moet tussen de 85 en de 100 liggen.

Linkbuilding 

Voor de zoekmachine optimalisatie is het verkrijgen van sterke backlinks nog steeds belangrijk. Je moet er wel op letten dat de backlinks van kwaliteit zijn. Voorheen kon je makkelijk duizenden links verkrijgen met tools die heel veel links plaatste op bijvoorbeeld forum profielen, en telde alleen hoeveel backlinks en niet de kwaliteit. Als je deze methode nu zal gebruiken zal Google je straffen voor deze methode. Zorg daarom voor links die van waarde zijn en gerelateerd.
Zorg er ook voor dat je dit op een natuurlijke manier. Als ineens te snel veel backlinks krijgt merkt Google dit op en geeft er weinig waarde aan. Vraag aan bijvoorbeeld aan zakenpartners of je jouw link kan plaatsen op hun website. Linkbuilding kost veel tijd en heb daarom ook geduld. Als je goede Blogs schrijft of pagina’s dan zullen er uiteindelijk andere website naar jouw gaan verwijzen voor de kwaliteit van je content.

Social media voor optimalisatie

Social media wordt steeds belangrijker deze dagen. Ook bedrijven zien dat het gebruik van social media zorgt voor meer bezoekers en dat het positief is voor zoekmachine optimalisatie. Daarom is het van belang om je aan te melden op de social media platforms en hier bedrijfspagina’s op te maken. Op deze manier zorg je voor meer naamsbekendheid en promoot je tegelijkertijd je bedrijf. Promoten kan onder andere met facebook adverteren, Instagram adverteren of de andere platforms.
Er zijn vele social media kanalen, zorg er wel voor dat deze aansluiten op  de doelgroep die jij voor ogen hebt. Dit zijn de meest gebruikte social media kanalen in Nederland
  • Facebook
  • Linkedin
  • TikTok
  • Instagram
  • Twitter
  • Snapchat
Door het gebruik van social media is het bereik groot als je dit juist doet. Is het doormiddel van een campagne op Facebook, maar dit kan ook als je een pagina op Facebook maakt waar veel likes en comments op komen. Als een bericht veel likes heeft of comments wordt deze al snel gedeeld door mensen, waardoor het bereik al snel groter wordt.
De likes komen niet uit de lucht vallen hiervoor moet je wel actief zijn en blijven. Ook hier moet interessante content plaatsen en gerelateerd. Zorg er ook van dat mensen jouw content kunnen delen op social media doormiddel van social buttons op je website.

FAQ over SEO

Waarom SEO?

90% van alle Nederlanders zoekt op Google naar een antwoord, dienst, product of bedrijf. Bovendien bewijst online SEO dat het de beste bezoekers naar jou website brengt. Conversiepercentages uit organisch verkeer zijn in de meeste gevallen beter dan bijvoorbeeld uit online advertenties.

Wat is lokale SEO?

Achter bijna de helft van alle zoekopdrachten schuilt de intentie om lokaal te zoeken. Lokale SEO richt zich op het bereiken van de top van Google, met name in jouw regio.
Lokale zoekmachineoptimalisatie gaat verder dan alleen het bouwen van een Google Mijn Bedrijf-pagina. Je moet ook rekening houden met lokale citaties en lokale backlinks. 
Meer over lokale SEO

Wat levert SEO mij op?

De omzet die je kunt behalen kun je globaal berekenen met de volgende formule:
Aantal zoekopdrachten X CTR X Conversiefactor X prijs van jouw product / dienst.
• Aantal zoekopdrachten = Aantal Google-zoekopdrachten voor de opgegeven zoekterm
• CTR = (na klikken) percentage in de SERP (Google zoekresultatenpagina) •Conversieratio = Het percentage bezoekers dat een actie op jouw site uitvoert. bijv. koop of vul het formulier in.

SEO of SEO: wat past het beste bij mij?

Korte uitleg: wil je een stabiele en hoge positie in de zoekresultaten van zoekmachines, kies dan voor SEO. Wil je direct zichtbaar zijn en direct meer omzet genereren via zoekmachines, ga dan voor SEA.

Langere uitleg: Met SEA (Search Engine Advertising) kun je advertenties boven op zoekmachines plaatsen. Elke keer dat iemand op de advertentie klikt, blijf je echter betalen voor de advertentie. Als je stopt met adverteren, verdwijnt jouw beste positie in de zoekresultaten onmiddellijk. SEO (Search Engine Optimization) vergt meer tijd: het duurt langer voordat je op een gunstige positie in de zoekresultaten staat. Echter, als je er eenmaal bent, is de hoge positie in de zoekresultaten gratis en ben je niet binnen een dag vertrokken.
Controleer altijd de conversieratio, want de conversieratio van SEO en SEA kan soms heel verschillend zijn, afhankelijk van de dienst of het product.

Wat zijn de werkzaamheden van een SEO specialist?

Een SEO specialist zorgt ervoor dat je website op de juiste manier is ingericht en makkelijk te crawlen is voor zoekmachines zoals Google en Bing. Dit doet de SEO specialist door de website te optimaliseren doormiddel van techniek, goede content en linkbuilding. Niet elke SEO specialist pakt alle drie de pijlers aan, sommige focussen zich op 1 of 2 pijlers. Door je website te laten optimaliseren op alle 3 de pijlers boek je het beste resultaat en zal de betere groeimogelijkheden zien.

Hoe kies je de juiste SEO specialist?

Er zijn genoeg SEO specialisten in de branche, maar hoe weet je welke de juiste is? Er zijn geen keurmerken of een register voor SEO specialisten helaas. Dit betekent dat iedereen kan besluiten zichzelf een SEO specialist te noemen.

Maak dan ook gebruik van je gezonder verstand bij de keuze van een SEO specialist. Zelfs een ervaren SEO specialist kan geen gouden bergen beloven en dat je binnen 3 maanden boven reuzen als Amazon of Vidaxl op zoekwoorden die erg competitief zijn. Lees altijd recensies en stel kritische vragen. Je komt er dan achter hoe de communicatie verloopt en hoe de SEO specialist te werk gaat.

Levert mijn SEO specialist het juiste werk?

Als je na een jaar nog aan het twijfelen bent en jezelf afvraagt of je SEO specialist fatsoenlijk werk aflevert, dan is het antwoord hoogst waarschijnlijk: grof gezegd nee. Als SEO goed wordt toegepast dan zie je duidelijke resultaten. Je gaat omhoog in de zoekresultaten op de zoekwoorden die voor jou relevant zijn.

Heb je geen inzicht in hebt in de toename in de zoekresultaten, en je hebt ook geen meer kliks op jou website gekregen. Dan wordt het tijd om jezelf af te vragen of je wel voor de juiste SEO specialist hebt gekozen.

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op

Online partners

Cases

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorelayers