Zoekmachine adverteren uitbesteden


Zoekmachine adverteren uitbesteden is een goede keuze. Wij zorgen voor converterende teksten, stellen de campagnes op de juiste manier in en zorgen voor lagere kosten per klik.


SEO | SEA | CRO | SEO totaalpakket | Analytics | Snelheid optimalisatie

Vraag direct een gratis SEO audit aan

Online partners

Cases

Zoekmachine adverteren uitbesteden

Wil je meer websitebezoekers naar je website trekken? Online verkopen genereren? Of juist klanten naar je laten terugkeren? Het kan allemaal met Google Ads (voorheen Google AdWords). Met deze manier van zoekmachine adverteren bereik je mensen op het moment dat ze zoeken naar wat jij aanbiedt. En dat kan op verschillende manieren: met scherpe search advertenties, opvallende grafische ads in het Google Display Network (GDN), overtuigende YouTube-videoadvertenties of conversieverhogende Shopping-advertenties. Onze Ads (voorheen AdWords) specialisten helpen je graag het meeste uit je budget te halen.

De voordelen van Google Ads​

Super specifieke targetmogelijkheden
Meteen verkeer en snelle resultaten
Controle over de kosten

Wat houdt zoekmachine adverteren in?

Zoekmachine adverteren is  het plaatsen van advertenties binnen de betaalde zoekresultaten van Google, Bing en andere zoekmachines. Wanneer je zoekt  binnen de zoekmachine verschijnen de zoekresultaten. Deze zijn opgebouwd uit een twee soorten resultaten namelijk betaalde en organische.
Bij zoekmachine adverteren, gaat het om betaalde zoekresultaten. Deze worden altijd boven de organische zoekresultaten, omdat daarvoor betaald is. Bij Volario gaan we het liefst voor een combinatie van SEA (zoekmachine adverteren en SEO (zoekmachine optimalisatie) omdat dit zorgt voor een win-winsituatie.
Met inzet van zoekmachine optimalisatie optimaliseren we landingspagina’s om deze hoger te laten ranken (PageRank) binnen de zoekresultaten van een zoekmachine. We zorgen niet alleen voor de hoogste posities voor de betaalde zoekresultaten maar laten ook pagina’s zo hoog mogelijk ranken binnen de organische zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Bij SEO kan het wat langer duren voordat je resultaat ziet. Daarom is het handig dat je ook begint aan zoekmachine adverteren.

Volario over zoekmachine adverteren

Zoekmachine marketing – Search Engine Marketing (SEM) – is de verzameling die je als bedrijf inzet om boven aan in de resultaten van de zoekmachine te komen. Zoekmachine marketing is opgebouwd uit twee onderdelen, zoekmachine adverteren SEA en zoekmachine optimalisatie.
Zoekmachines zoals Google en Bing worden steeds creatiever en en kunnen door technische vernuftigheid steeds meer.
De zoekmachine is en blijft een machine, daardoor kunnen we de website zo optimaliseren dat de zoekmachine de pagina makkelijk kan lezen en indexeren. Dat resulteert dan weer in een hogere SERP (Search Engine Results Page).
Als je ook inzet op SEA (Zoekmachine adverteren) ben je gelijk vindbaar in de zoekmachine, je adverteert op de plekken waar jij bovenaan wilt staan. In Google heet dit Google AdWords, en in Bing Bing ads. Doordat je inzet op betaald en organisch verkeer, wordt jouw kans groter dat je online beter gevonden wordt, dit is ook goed voor je naamsbekendheid. Als je voor beide de topposities domineert heeft dat een positief effect op je klik percentage en verhoog je daarmee het aantal bezoekers op je website
Doordat jouw website door zoekmachine optimalisatie marketing aansluit met jouw advertenties die je inzet op Google AdWords of Bing ads zal je conversie hoger zijn en je bounce rate lager. Met een gratis SEO scan ontdek jij hoe jouw website online gevonden wordt.

Zoekmachine optimalisatie wat is het nou precies?

Google is de grootste zoekmachine en het marktaandeel in Nederland is groot. Van alle zoekopdrachten die zoekers invoeren wordt dat het meeste gedaan op Google. Dit geeft Google een hele belangrijke positie  als zoekmachine.
De consument heeft  altijd en overal toegang tot het internet. Organisaties zien dit in en zien meer kansen op online mediums. Met zoekmachine adverteren ben je vindbaar op de plaats waar de klant naar zoekt. SEA (Search Engine Advertising) valt onder pullmarketing. Je speelt in op de vraag van de klant. Door op een zoekmachine te adverteren zoals Google creëer je naamsbekendheid voor jouw doelgroep zij denken dan aan jou als ze op zoek gaan naar een product of oplossing. Een klant is vaak al gericht op zoek naar een product of dienst.

Keywordresearch oftewel zoekwoordonderzoek

Wanneer je begint met Google AdWords adverteren, begin je met de zoekwoordcombinatie ‘BBQ van Kamado kopen’.
Met jou campagne is de kans aanzienlijk dat de zoeker advertenties van je bedrijf te bovenaan in de zoekmachine te zien krijgt. We gaan er voor het gemak vanuit dat je campagne voldoet aan de gestelde eisen. Bij Volario is dit een garantie. We zien dit in de praktijk helaas nog veel misgaan.
De klant ziet je advertenties bovenaan staan in de zoekmachine. De inhoud van de advertentietekst komt overeen met de zoek en koopintentie van de potentiele koper. De potentiele koper gaat over om op jouw advertentie te klikken en belandt daarmee op je website. Daarmee ben je er nog niet. De zijn van hoge kwaliteit, maar als jouw website dat niet is, zal de conversie tegenvallen. Daarom is het van belang om een website te hebben die duidelijk is en je de voornaamste landingspagina’s overeen laat komen met wat je belooft.
Het is dan ook aan te raden om te werken aan je naamsbekendheid strategie. En dan zeker bij producten of diensten die moeilijk zijn. Vind dan ook de zoekwoorden die een goede aansluiting geven bij de potentiele kopers of doelgroep. Het is logisch dat als je een hoge positie hebt op Google, Bing of een andere zoekmachine dat je grotere aantallen bezoekers naar je website trekt, de hoeveelheid hangt af van hoe vaak ernaar wordt gezocht ook wel zoekvolume genoemd.
Als je website goed ingericht is en de landingspagina’s sluiten aan bij de verschillende advertentiegroepen waaruit een AdWords campagne bestaat. Dan vindt de potentiele koper wat beloofd is in je advertenties en besluit hij of zij over te gaan tot de koop van jou product. Dit is hoe zoekmachine adverteren werkt.
Het betreffende algoritme checkt de websites op honderden factoren en bepaalt daarmee de positie / ranking in Google.
Wat is zoekmachine adverteren?
Als je een bedrijf hebt, is jouw aanwezigheid op het internet de belangrijkste zakelijke tool die je 24/7 kunt bereiken. Zoekmachinemarketing biedt voordelen voor juw bedrijf door:
 • Meer verkopen voor jouw E-Commerce-site,
 • Meer leads naar jouw zakelijke dienstverlening,
 • Meer bezoekers naar jouw fysieke locatie,
 • Verhogen van de de conversie op jouw website.
Hoe helpt zoekmachine adverteren mijn bedrijf?
Als je een bedrijf hebt, is jouw aanwezigheid op het internet de belangrijkste zakelijke tool die je 24/7 kunt bereiken. Zoekmachinemarketing biedt voordelen voor jouw bedrijf door:

Meer verkopen voor jouw E-Commerce-site,
Meer leads naar jouw zakelijke dienstverlening,
Meer bezoekers naar jouw fysieke locatie,
Verhogen van de de conversie op jouw website.
Hoe helpt een SEA en SEO audit mijn bedrijf?
Een SEO / SEM-audit helpt je om de volgende vragen te beantwoorden:
 • Wie bezoekt mijn website en waar bevinden ze zich geografisch?
 • Welke zoektermen of verwijzingssites hebben bezoekers gebruikt om het bedrijf te vinden?
 • Mis ik een publiek op internet dat misschien mijn producten of diensten wil kopen?
 • Hoe kan mijn website hoger scoren in de zoekmachines, zoals de "top 3" (Google, Yahoo, Bing)?
 • Zijn er websites of mappen waarin mijn site moet worden vermeld om verwijzingsverkeer te genereren?
 • Hoe kan mijn Pay-Per-Click (PPC) -campagne een hogere klikfrequentie (CTR) behalen? Een hogere conversieratio?
 • Zijn er manieren om de kosten per klik (CPC) te verlagen?
 • Zijn er mogelijkheden voor zoekmachinemarketing die ik mis voor mijn bedrijf omdat ik de vragen niet ken die ik moet stellen?

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorearrow-rightlayers