Google Shopping


Met google shopping zijn jouw producten direct zichtbaar in de zoekresultaten. De producten worden toegevoegd doormiddel van een feed. Jouw potentiele klanten zien dus direct wat jij aanbied.


SEO | SEA | CRO | SEO totaalpakket | Analytics | Snelheid optimalisatie

Vraag direct een gratis SEO audit aan

Online partners

Cases

Google Shopping

Gebruik je het platform voornamelijk om producten te verkopen? Shopping-campagnes zijn voor webwinkels een nuttige aanvulling op Google. Met Google Shopping kunn je producten met afbeeldingen en prijzen direct in de zoekresultaten van potentiële klanten promoten, of ze nu thuis of onderweg winkelen. Je hoeft alleen te betalen wanneer de doelgroep klikt om uw website binnen te gaan of informatie over de voorraad van uw winkel te opvraagt. Onze Google Shopping-experts begrijpen de effectieve en ineffectieve methoden voor uw doelgroep(en).

De voordelen van Google Ads

Aantrekkelijk zichtbaar in de zoekresultaten
Je assortiment van je webshop is direct zichtbaar
Inzet in elke fase van de customer journey

Wat is Google Shopping?

In Shopping-advertenties worden foto's van uw producten weergegeven, inclusief de titel, prijs en winkelnaam. Via winkelcampagnes kun je aanbiedingen in webshops of winkels promoten en meer bezoekers aantrekken, relevante potentiële klanten aantrekken en zelfs zorgen voor directe aankopen. 
Deze vorm van online marketing kan worden gebruikt bij Google Shopping-feeds: een feed-bestand is een informatiebron met kenmerken over alle producten in de webwinkel, zoals afbeeldingen en bruikbaarheid. De Google Shopping Feed is dynamisch en verandert als categorie, prijs of beschikbaarheid verandert.

Positieve resultaten binnen 4 weken

Bijna in alle gevallen kunnen we in 4 weken al zorgen voor de eerste gunstige resultaten. Door onze specialistische aanpak zorgen we ervoor dat de resultaten blijven als we verminderen met onze inspanningen. Mede door deze aanpak zorgen we voor een goede basis en een blijvende online vindbaarheid. 

Een SEO bureau met garanties?

Wij kunnen geen garantie geven voor nummer 1 posities in Google voor zoekwoorden met veel competitie, dit komt omdat er bij SEO altijd factoren mee spelen waar wij geen invloed op hebben. Google zelf is hierin de grootste factor. Wij kunnen wel deze 3 dingen garanderen:  
check mark
We werken transparant en maken meetbaar wat iedere euro oplevert
check mark
We hanteren geen black-hat praktijken
check mark
We kijken verder dan posities in Google en gaan voor aantoonbaar resultaat

Gratis SEO audit

Alleen formulieren ingevuld met een zakelijk e-mailadrs nemen wij in behandeling.

Toestemming

Waar helpt Google Shopping in de customer journey?

Google Shopping is belangrijk in alle fasen van het besluitvormingsproces. Shopping-campagnes kunnen goed worden gebruikt in het targetingproces van potentiële klanten, maar ze kunnen uiteindelijk ook bestellingen genereren. 
Daarnaast zorgt de combinatie met andere expertise (zoals SEO of display advertising) ervoor dat je gedurende de gehele customer journey zichtbaar bent voor de doelgroep. Daarom hangt de exacte implementatie van de winkelstrategie af van uw doelen. We gebruiken het " See-Think-Do-Care-model"om online marketingstrategieën duidelijk te definiëren.
Is het gericht op conversie en rendement? Focus dan op de uitvoeringsfase, bijvoorbeeld winkelen. Als ervaren Google Shopping specialisten kunt je bij ons terecht voor goed advies.

Samenwerken
met volario?

Bel ons op: 06-40372584
Hebben jullie hetzelf super druk met jullie core business?
Geen probleem wij van Volario nemen alle 
zorgen omtrend online marketing van jullie over.
Zo kunnen jullie blijven focussen waar
jullie goed in zijn, en focussen wij op waar 
wij goed in zijn.
neem contact op

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorearrow-rightlayers