Gratis SEO audit: waar liggen jouw beste SEO-kansen?

SEO | SEA | CRO | SEO totaalpakket | Analytics | Snelheid optimalisatie

Wil je meer bezoekers naar jouw website, betere leads en meer verkopen? Met onze gratis SEO audit laten we je zien hoe je het meeste met SEO uit jouw website kunt halen. We bepalen hoe de website er nu voor staat en waar de grootste kansen liggen.

Goede SEO levert je dit op:

Constante stroom aan gratis organisch verkeer
Je loopt voor op je concurrenten
Hogere posities op relevante zoekwoorden
Wat krijg je als je een SEO audit aanvraagt? Je ontvangt een SEO rapport op maat. Het bevat praktische tips en trucs die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Gratis SEO check

Weten wat er nodig is om meer omzet met SEO te genereren?

Alleen formulieren ingevuld met een zakelijk e-mailadrs nemen wij in behandeling.

Toestemming

Wat is een SEO audit?


 Een SEO audit is een onderzoek naar de huidige SEO prestaties van een website.
Het uitvoeren van een dergelijke audit helpt om vast te stellen wat goed gaat en wat niet. Dit resulteert natuurlijk in een mooie lijst met actiepunten die uw website een flinke boost kunnen geven. 

Tot een paar jaar geleden was het vrij eenvoudig om een ​​website te optimaliseren voor SEO. Door het woord vaak te noemen, zou je het kunnen vinden. 

Helaas is dat niet meer het geval. Google wordt slimmer en overweegt steeds meer details bij het crawlen en indexeren van de webpagina's. Tegenwoordig wordt, zoals gerapporteerd door BackLinko, bij het ranking proces rekening gehouden met maar liefst 200 factoren.

Denk aan de fijne details in de structuur en lay-out van tekst, de plaatsing van links en het aantal en de plaatsing van bepaalde woorden.

Waarom een gratis SEO audit?


Wanneer je investeert in contentmarketing en SEO, wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit je budget haalt.

Loop je kansen mis? Denk je dat je content marketing of SEO slechter presteert dan je Ads? Dan is het tijd voor onze gratis SEO audit.

Je ontvangt een op jouw behoeften afgestemd rapport waarin we aangeven hoe het nu met je website gaat en wat jouw grootste kansen zijn. Dit zijn handige tips en trucs waarmee je direct aan de slag kunt.
gratis seo audit

Site audit

We analyseren jullie site, jullie branche en jullie concurrenten om je zo de kansen te laten zien.
strategie plan

Actie plan

Ontvang een gedetailleerd uitvoeringsplan voor hoe we jullie doelen kunnen bereiken.
krijg een offerte

Offerte

We geven jullie gedetailleerde prijzen over hoeveel het gaat kosten en tijdlijnen wanneer we de doelen bereiken.

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorelayers