Case: ITwebsupport


SEO | SEA | CRO | SEO totaalpakket | Analytics | Snelheid optimalisatie

Wil je meer bezoekers naar jouw website, betere leads en meer verkopen? Met onze gratis SEO audit laten we je zien hoe je het meeste met SEO uit jouw website kunt halen. We bepalen hoe de website er nu voor staat en waar de grootste kansen liggen.
Case: Van pagina 6 naar 1

Vraag direct een gratis SEO audit aan

Al meer dan 50 jaar is Center Parcs dé plek om nieuwe herinneringen te maken met je geliefden. Met compleet ingerichte cottages midden in de natuur, het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo, de overdekte tropische Market Dome en een groot scala aan indoor- en outdoor activiteiten is Center Parcs de ideale plek voor een onvergetelijke vakantie. 

In een notendop

Center Parcs wil haar database laten groeien met nieuwsbriefinschrijvingen om zo meer boekingen te genereren in eigen land. We zetten een activatiecampagne op, waarmee we zoveel mogelijk (nieuwe) klanten activeren om zich aan te laten melden voor de nieuwsbrief. Hiermee genereerden we in slechts 9 weken tijd 44.386 deelnemers waarvan 39.281 deelnemers ook een nieuwsbrief opt-in achterlaten. Hoe? Dat lees je in deze case.

Instagram marketing

Het doel

Center Parcs wilde graag haar database laten groeien met nieuwsbriefinschrijvingen om op die manier meer boekingen te genereren in eigen land. Aan ons de vraag een slimme campagne te bedenken om zo de doelgroep te activeren hun e-mailadres achter te laten.
De bijbehorende doelstellingen van deze campagne:
Binnen 8 weken moeten we zoveel mogelijk consumenten via social advertising op een positieve manier activeren om zich aan te melden voor de nieuwsbrief
De campagne moet nieuwe boekingen stimuleren. De boekingen moeten 3 keer zoveel opleveren dan dat de campagne heeft gekost. Dat betekent dat de campagne een ROI moet behalen van 300%.

Strategie

Om de doelgroep op een interactieve manier te triggeren gegevens achter te laten, ontwikkelden we voor Center Parcs een digitale kraskaart. Mét een ‘altijd prijs’-prijs! Een eenvoudig en herkenbaar concept.

Instagram marketing
Instagram marketing

De aanpak

Om de doelgroep op een interactieve manier te triggeren gegevens achter te laten, ontwikkelden we voor Center Parcs een digitale kraskaart. Mét een ‘altijd prijs’-prijs! Een eenvoudig en herkenbaar concept.

De social ads

Om de doelgroep op een interactieve manier te triggeren gegevens achter te laten, ontwikkelden we voor Center Parcs een digitale kraskaart. Mét een ‘altijd prijs’-prijs! Een eenvoudig en herkenbaar concept.

Instagram marketing
Instagram marketing

De resultaten

In 9 weken genereerden we 44.386 deelnemers, waarvan 39.281 deelnemers zich ook aanmeldden voor de nieuwsbrief van Center Parcs.
De ‘altijd prijs’-prijs zorgt voor ruim 236 nieuwe boekingen bij Center Parcs, wat betekent dat de campagne 10 keer zoveel heeft opgeleverd dan het heeft gekost!
We hebben met de advertenties op social media maar liefst 818.812 unieke personen bereikt, waarvan 85.737 personen ook doorklikten naar de website.

Veelgestelde gestelde vragen

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Belangrijk om te beseffen is dat Google honderden factoren kwalificeert om te bepalen welke websites, op specifieke keyword combinaties, bovenaan de ladder komen te staan. Deze factoren te samen vormen het algoritme, of rekenmodel, van Google.

Het algoritme van Google analyseert jouw website om de paar dagen om te kijken of die voor wat betreft de richtlijnen van Google juist geoptimaliseerd is. Enkele factoren waar Google op kwalificeert is de mate waarin jouw website of webshop de informatiebehoefte van de gebruiker vervult, hoe gebruiksvriendelijk je website is etc. Des te hoger de kwaliteit van je website of webshop, bekeken vanuit de Google richtlijnen, des te hoger Google jouw website positioneert.

Echter zijn er een aantal cruciale factoren die zwaar wegen. Deze krijgen als het waren een hogere wegingsfactor dan andere. Er wordt bijvoorbeeld een zwaardere weging toegekend aan linkbuilding.

Linkbuilding is het realiseren van links op externe websites die te maken hebben met de branche waarin jouw website of webshop zich begeeft en die via die weg autoriteit toekennen aan jouw expertise, organisatie of website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina van Google sta met mijn website of webshop?

In de praktijk ligt het gemiddelde SEO traject tussen de 3 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van de concurrentie en of er al zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zijn uitgevoerd voor jouw website of webshop op de beoogde zoekwoorden.

Nu kun jij je vast voorstellen dat je als fysiotherapeut in de provincie op lokale zoektermen sneller resultaat boekt dan een webshop die ‘from scratch’ in de top 3 wil komen op zoekwoorden als ‘T-shirt kopen.’ In de regel kun je in ieder geval een campagneperiode van 3 tot 6 maanden aanhouden.

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie betekent. Zoekmachine Optimalisatie is een elementair proces waarmee je zorgt dat jouw website of webshop interessante posities bemachtigd in relevante zoekmachines, waarvan Google op dit moment de belangrijkste is.

In feite betekent dit dat jij tijd en middelen investeert om een website, webshop of landingspagina op een prominente positie in de zoekmachines te plaatsen op voor jou relevante zoekwoord combinaties. Dit wordt vervolgens vaak opgedeeld in Onpage SEO en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles wat betrekking heeft op jouw website. Google gebruikt tekstuele content, afbeeldingen, laadsnelheid, meta descriptions, user experience en vele andere onderdelen die op jouw website, webshop of landingspagina staan om jouw website domein te kwalificeren en vervolgens te classificeren op relevantie voor een bepaald zoekwoord.

Offpage SEO is alles wat indirect betrekking heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines. Denk daarbij aan links en artikelen van andere websites die naar jouw website verwijzen en daarmee de nodige autoriteit toekennen aan jouw expertise, website of webshop.

Andere vaktermen die je mogelijk al eens voorbij hebt zien komen, zijn SEA en SEM. SEA staat voor Search Engine Advertisement en vormt tezamen met SEO: SEM. SEM staat voor Search Engine Marketing en is een overkoepelende term voor op zoekmachines gerichte marketing activiteiten.
databasestorelayers